LUDA KUĆA Epidemiolog Medić o novoj pacijentici: “Jučer je bila pozitivna, jutros negativna – čekamo dodatne nalaze!”

Objavljeno: 28.5.2020. u 12:06
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Pacijentica koja je jučer testirana na koronavirus i kojoj je nalaz bio pozitivan, nakon jutrošnjeg retestiranja dobila je negativan nalaz.

Dostavljamo izvješće voditelja službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr.sc. Alana Medića:

„Pacijentica u dobi od 71 godine je bila razvila simptome COVIDA-19 te je prvi nalaz testa 4. travnja 2020. bio pozitivan. Kontrolno testiranje napravljeno je 24. i 26. travnja 2020. te su rezultati testiranja bili negativni.

Pacijentica se 27. svibnja 2020. javila u Opću bolnicu Zadar radi subfebriliteta.

S obzirom da se u Općoj bolnici svakom pacijentu s febrilnim stanjem po prijemu vrši testiranje na COVID-19, pacijentica je testirana i nalaz testiranja bio je pozitivan.

Danas, 28. svibnja 2020., testiranje je ponovljeno i rezultat testa je negativan.

Još jedan pacijentičin uzorak upućen je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na Odjel za izravnu virološku dijagnostiku radi daljnjeg praćenja epidemioloških i dijagnostičkih mjera i radnji. Pacijentica je dobrog zdravstvenog stanja.

Poduzete su sve protuepidemijske mjere prema pacijentičinim bliskim kontaktima koji su, radi predostrožnosti, stavljeni pod zdravstveni nadzor.”

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (5 votes cast)
LUDA KUĆA Epidemiolog Medić o novoj pacijentici: "Jučer je bila pozitivna, jutros negativna - čekamo dodatne nalaze!", 1.0 out of 5 based on 5 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program