USKRS U DOBA KORONE Nadbiskup Puljić: “Neka jela blagoslove roditelji, nakon zajedničke molitve Očenaša”

Objavljeno: 12.4.2020. u 09:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je pismo vjernicima. Prenosimo ga u nastavku:

“Nadbiskup u Pismu podsjeća da su zbog odredbi prije dva tjedna otkazana okupljanja vjernika zbog opasnosti Korone virusa te je „preporučeno vjernicima neka se mole, poste, čitaju Riječ Božju i sudjeluju u prijenosu euharistijskoga slavlja i drugih molitava putem radija, televizije i drugih elektroničkih sredstava. Tom iskušenju od zaraze virusa pridružio i razorni potres u Zagrebu i okolici u nedjelju 22. ožujka. Sve to vidno utječe na promjenu našeg životnog stila i navika ponašanja. No, ujedinila nas je želja moliti i biti zajedno i u ovim teškim trenutcima, pa su naši domovi i obitelji postali ‘kućna Crkva’ molitve i nade“ poručuje mons. Puljić.

Uz brojne duhovne ponude putem radija i televizije, nadbiskup podsjeća da je na Radio Zadru pokrenuta svakodnevna emisija „Ohrabri se, Božji narode, boriti s virusom i prevencijom i molitvom“ u 19,30 sati. Emitiranje toga molitveno – duhovnog sadržaja će se nastaviti „dok bude trajalo ovo vrijeme kušnje i krize“.

„S nama su svojim radom i zauzetošću za zdravlje i sigurnost ljudi bili liječnici, medicinske sestre i drugo zdravstveno osoblje koji svojim herojskim služenjem svjedoče istinsku ljubav prema čovjeku, posebice prema onima koji imaju zdravstvenih tegoba. Ali i svi drugi javni djelatnici, državni dužnosnici, policija, vojska, vatrogasci, trgovci i volonteri koji su pokazali spremnost izložiti svoje živote i zdravlje u obrani od opasnog virusa i razornog potresa. Sve ih uključujemo u svoje molitve koje upućujemo Gospi od zdravlja da nas izbavi od sadašnjih nevolja“ ističe nadbiskup Puljić i potiče da se i dalje prate upozorenja u izbjegavanju opasnosti zaraze.

Glede blagoslova jela za Uskrs, nadbiskup potiče da to „učine roditelji, otac ili majka u svojim domovima nakon zajedničke molitve Očenaša, a svećenici će nakon Euharistije u crkvi izmoliti molitvu i blagosloviti vjernike znakom križa“.

„Neka vjernici ostanu i dalje sjedinjeni u molitvi i razmatranju Božje Riječi, jer to pokazuje važnost i otajstvo ‘kućne Crkve’ koja se moli i zaziva Božju pomoć i blagoslov na sve članove obitelji, župe, nadbiskupije i naroda. Neka se pri tom posluže molitvenicima koji im stoje na raspolaganju. Zadarska nadbiskupija u sklopu prisjećanja na 40. obljetnicu Branimirove godine tiskala je molitveni priručnik „Hrvatska katolička obitelj dnevno moli i nedjeljom misu slavi“. U njemu se nalaze molitve i kratka razmatranja o sadržaju Svete Mise za svaki dan u tjednu. Bili Vam blagoslovljeni dani Velikoga Tjedna, kao i blagdan Uskrsnuloga Gospodina, koji neka nam svima pomogne da u ovim danima kušnje budemo “u nadi radosni, u nevolji strpljivi i u molitvi postojani” (Rim 12,12)“ poručuje nadbiskup Puljić u Pismu svećenicima i vjernicima.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
USKRS U DOBA KORONE Nadbiskup Puljić: "Neka jela blagoslove roditelji, nakon zajedničke molitve Očenaša", 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program