PRIOPĆENJE IZ GRADA ZADRA: Evo kako do e-propusnica…

Objavljeno: 02.4.2020. u 10:19
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Stupanjem na snagu izmjena i dopuna Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH od 1. travnja 2020. godine, propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju se putem e-Propusnica. Takve propusnice mogu se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se izdaju.

U nastavku donosimo priopćenje Stožera CZ Grada Zadra vezano uz sustav e-Propusnica:

Sustav „e-Propusnice“ javno je dostupan na adresi: https://epropusnice.gov.hr te omogućava predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema:

1. Poslodavcu

2. Izabranom liječniku obiteljske medicine

3. Nadležnom stožeru civilne zaštite

U sustav se može prijavljivati korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) na sljedeće načine:

- Korištenjem vjerodajnice u sustavu e-Građani (npr. mToken ili ePASS)

- Korištenjem drugih prihvatljivih vjerodajnica (npr. Token uređaja i aplikacija poslovnih banaka, FINA certifikata, elektroničke osobne iskaznice itd.)

Izdane propusnice će se dostaviti elektroničkim putem i u Osobni korisnički pretinac te se po potrebi mogu i ispisati na pisaču. Propusnica će biti u PDF dokumentu koji u sebi sadržava QR kod za provjeru te se ona može koristiti na mobilnom uređaju prilikom kontrole.

U slučaju da pojedine osobe nemaju pristup navedenim uslugama, zahtjev sukladno točki 2.e Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, a koja se odnosi isključivo na vitalne obiteljske razloge, mogu podnijeti korištenjem dosadašnjih načina predaje zahtjeva putem e-mail adrese stožera stozer.propusnice@grad-zadar.hr

Obrazac navedenog Zahtjeva možete preuzeti ovdje.

Takve zahtjeve za izdavanje e-Propusnice Stožer civilne zaštite Grada Zadra dostavit će Ravnateljstvu civilne zaštite. Ako je zahtjev opravdan, Ravnateljstvo civilne zaštite će izdati traženu e-Propusnicu.

Od 6. travnja 2020. godine napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama. Stoga osobe s do sada važećom izdanom Propusnicom istu moraju zamijeniti novom e-Propusnicom.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program