Pentagon je službeno objavio snimke NLO-a

Objavljeno: 28.4.2020. u 10:04
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Pentagon je službeno objavio tri kratke snimke koje pokazuju neidentificirane leteće objekte (NLO), a koje je nedavno objavila jedna privatna kompanija, prenosi CNN.

Snimke pokazuju nešto za što se vjeruje da je NLO. Kreće se nevjerojatno velikom brzinom, a snimljen je infracrvenom kamerom. Dva videozapisa sadrže i reakcije članova američke vojne flote koji u strahu komentiraju kako brzo se objekti kreću. Jedan od glasova špekulira o tome da bi to mogao biti dron.

Ratna mornarica prethodno je priznala istinitost videozapisa u rujnu prošle godine, ali službeno su objavljeni sada i to “kako bi raščistili bilo kakve zablude javnosti o tome jesu li snimke koje kruže stvarne ili ne te ima li na snimkama još nešto za vidjeti”, kazala je glasnogovornica Pentagona Sue Gough.

“Nakon detaljnog pregleda, odjel je utvrdio da objavljivanje ovih dosad tajnih videozapisa ne otkriva nikakve osjetljive sposobnosti ili sustave”, kazala je Gough u izjavi te dodala da ovo neće ometati naknadne istrage upada neidentificiranih letećih objekata u zračni prostor američke vojske.

Mornarica sada ima formalne upute za to kako se njeni piloti trebaju ponašati, odnosno kako izvijestiti o tome ako smatraju da su vidjeli NLO. Prve snimke vojnih pilota koji su imali susret s NLO-om objavila je, između prosinca 2017. i ožujka 2018. godine, kompanija To The Stars Academy of Arts & Sciences čiji je vlasnik bivši glazbenik poznatog benda Blink-182, Tom DeLonge.

On je veliki fan istraživanja o NLO-ima.

Jedan od pilota koji je tijekom leta vidio NLO 2004. godine, 2017. godine rekao je CNN-u da se objekt gibao tolikom brzinom da je nije mogao objasniti.

“Kako sam došao blizu njega, on je nevjerojatno ubrzao prema jugu, pa zatim nestao u manje od dvije sekunde”, rekao je umirovljeni pilot američke vojske David Fravor.

“Bilo je izuzetno naglo, poput loptice za ping-pong kad se odbija od zida. Udario bio u nešto i odbio se u drugom smjeru.”

Pentagon je ranije istraživao snimke susreta američkih pilota s NLO-ima kao dio tajnog programa koji je pokrenuo bivši senator Nevade Harry Reid. Program je pokrenut 2007. i završio je 2012. Kao razlog zaustavljanja tog projekta Pentagon navodi da je novac trebalo usmjeriti u prioritetnije programe od ovoga.

Bivši šef jednog takvog programa Luis Elizondo rekao je CNN-u 2017. godine da osobno vjeruje kako “postoje uvjerljivi dokazi da nismo sami u svemiru”.

“Ti zrakoplovi – nazvat ćemo ih zrakoplovima – pokazuju karakteristike kojih trenutno nema u američkom popisu ni u bilo kojem stranom inventaru kojeg smo svjesni”, rekao je Elizondo o objektima koje su istraživali. Kaže da je podnio ostavku u Ministarstvu obrane 2017. godine u znak prosvjeda zbog tajnosti oko programa i unutarnjeg protivljenja njegovom financiranju.

Reid je objavio u ponedjeljak kako mu je “drago” što je Pentagon službeno objavio videozapise, ali da je to “samo zagrebana površina istraživanja i dostupnih materijala o NLO-ima. Sjedinjene Države trebaju ozbiljno i znanstveno ovo sagledati, kao i sve potencijalne posljedice na nacionalnu sigurnost”.

A neki članovi Kongresa i dalje su zainteresirani za ovaj problem, uključujući senatore koji primaju klasificirane tajne podatke iz ratne mornarice o NLO-ima viđenima proteklog ljeta.

“Ako piloti u Oceani ili negdje drugdje prijavljuju opasnosti tijekom letova koje ometaju trening ili ih dovode u opasnost, tada senator Warner želi odgovore. Nije važno jesu li to baloni za vremensku prognozu, mali zeleni muškarci ili nešto drugo u potpunosti – ne možemo tražiti od naših pilota da nepotrebno dovode u opasnost svoje živote”, izjavio je tada senator Virginije Mark Warner za CNN.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “Pentagon je službeno objavio snimke NLO-a”

  1. Nemere so ovo dogodit nasiman sa svojin kriliman oluje…jerbo su nasih par komarica Pilatusa pribrzi sa snimit te fleke po svemiru…lovit rake govnjare tamon….pravi cuvari nasegan neba rvackog su ovi momci cha gasidu pozare i paljevine koje podmecu kojekakvi vanzemaljci cha odidu nadvi noge ovod…oni cha kanaderiman oblicu i paze budni i brizni evala in i svaka srica…a ne tamo leteci pijati pa jos i prazni…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program