OVOG PETKA “Balon ” na YouTube kanalu HNK Zadar

Objavljeno: 24.4.2020. u 13:40
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Večeras na YouTube kanalu HNK Zadar u 20 sati pogledajte hvaljenu hit komediju HNK Zadar, BALON Mate Matišića u režiji Zorana Mužića. Maestralna gluma, odlična režija i izvrstan tekst garancija su za odličnu kazališnu večer u Vašem domu.

Predstava je premijerno izvedena 23. ožujka 2018. godine uz sjajne reakcije publike i medija. Na 11. Festivalu regionalnih kazališta PROLOG u Sisku 2018. godine predstava je osvojila Nagradu publike za najbolju predstavu festivala u velikoj konkurenciji od 15 predstava iz cijele Hrvatske.

Scenografiju potpisuje John Čolak, kostimografiju Najda Bauk te glazbu Mate Matišić. Inspicijent na predstavi je Mimi Zadarski.

Igraju: Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber i Petra Težak

Mate Matišić svoj poliperspektivni dramski izričaj „Balon“ izrijekom imenuje kao „ …mali kazališni eksperiment, o smislu glume…dvije priče, u dva različita žanra…s istim glumcima… isti glumci igraju više uloga koje se brzo izmjenjuju zavisno o pripovjedačevoj perspektivi…“.

Time Matišić, zabavljajući nas, svojim spisateljskim talentom dovodi u pitanje samu svrhu kazališta, percepciju kazališnih žanrova kakve ih poznajemo i njihovu upitnu mogućnost djelovanja na suvremenog gledatelja.

Usprkos skepsi u moć kazališta ili upravo zbog nje same, Matišić uspijeva pokrenuti glumačku igru, a oskudnim scenskim rekvizitarijem stvara bogatu i intenzivnu predstavljačku lepezu. Drama, komedija karaktera, komedija zabune, melodrama, pučko kazalište – žanrovi su koji se izmjenjuju u predstavi, istovremeno stvarajući koherentni kazališni događaj koji na kraju predstave stavlja gledatelja u sućutnu poziciju, kako za glavnu junakinju, tako i za kazalište samo. / Zoran Mužić, redatelj

Trailer:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program