Novozaraženih 61, preminula jedna osoba u Splitu; Otvaraju se tržnice

Objavljeno: 08.4.2020. u 14:35
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Koronavirusom su u Hrvatskoj su zaražene 1343 osobe, što je 61 više novozaraženih u posljednja 24 sata. Preminula je jedna osoba, što je vezano za bolnicu u Splitu, objavljeno je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite u 14 sati.

U Hrvatskoj je tako 19 osoba preminulo od posljedica zaraze koronavirusom. Izliječenih je 179. Na respiratoru je 36 osoba. Dosad je obavljeno ukupno 13.125 testiranja, 359 osoba je hospitalizirano, iznjela je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. Nema opuštanja, nećemo se posjećivati nego ćemo pokloniti zdravlje tako što ćemo se čivati jedni druge. Molim vas, kpelirala je.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kako je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica. Također apelirao na građane, da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima.

Vezano za situaciju u Kninu ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako nema promjene broja oboljelih. U samoizolaciji je 25 osoba iz zdravstva, u tijeku je dezinfekcija potrebe za novim mjerama nema, kazao je. U Stubičkim toplicama, dodao je – četiri su pacijenta i dvije medicinske sestre zaražene i bit će premješteni. Više je zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, rekao je.

Podsjetimo, jučer se dogodilo se ono što se svakako željelo izbjeći. Koronavirus je ušao u Dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. Štićenici su evakuirani, a zbog izvanredne situacije onamo su bili ministar zdravstva Vili Beroš i ministrica za socijalnu politiku Vesna Bedeković

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program