NOVO IZ ŽUPANIJSKOG STOŽERA: Troje novooboljelih od koronavirusa i jedna nesreća – pacijent pao s prvog kata, pa hitno operiran!

Objavljeno: 08.4.2020. u 10:14
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Od jučer na području Zadarske županije troje novooboljelih od koronavirusa. S današnjim danom, dakle, ukupno je 59 pacijenata. Na respiratoru su četiri pacijenta, a na COVID odjelu je 12 pacijenata. Stanje je za sada pod kontrolom, izvijestio je jutros Stožer Zadarske županije.

Epidemiolog Alan Medić:

- Isteklo je s današnjim danom 1.490 nadzora, dok su trenutno 653 osobe pod nadzorom. Sva tri novooboljela vezani su za Ortopedsku bolnicu – pacijent, liječnica i jedan kontakt pacijentice. Trenutačno je dvanaest medicinskih sestara, šest liječnika i 10 ostalih djelatnika, te jedan rendgen tehničar spremni za rad u Ortopedskoj bolnici. Stvari funkcioniraju kako treba i kako smo očekivali.

Dr. Željko Čulina:

- Do sad su uzorkovana 502 uzorka – 463 u COVID odjelu, ostalo u ambulanti Ravnice. Imamo 59 pozitivnih rezultata na koronavirus. Trenutno u zadarskoj bolnici na COVID odjelu imamo 12 bolesnika, njih četvero su na respiratoru. Jučer smo imali nesretan slučaj. S prvog kata Odjela pao je pacijent, 39 godina star i u tijeku je policijski izvid. Danas četiri pacijenta idu u biogradsku bolnicu. Koronavirusom je zaraženo dvoje liječnika i četiri medicinske sestre, u samoizolaciji je pet liječnika 17 med sestara, te šest nemedicinskih djelatnika. Danas u Opću bolnicu stiže video bronhoskop i dva respiratora.

Edi Karuc, šef jedinice intenzivnog liječenja:

- U JIL-u imamo četiri osobe na respiratoru – tri muškarca i jednu ženu. Njihovo je stanje teško, ali za sada stabilno i zadovoljni smo njihovim stanjem. Žena se polako oporavlja, nadam se da ćemo nju skinuti s respiratora. Jučer je primljen i čovjek koji je nesretno pao i zadobio teške tjelesne ozljede – operirana mu je slezena i lijeva noga, sada je pri svijesti i u stabilnom stanju.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program