NAJNOVIJE IZ ZADARSKOG STOŽERA: Troje novooboljelih, na JIL-u noćas završilo još dvoje pacijenata pozitivnih na koronavirus!

Objavljeno: 03.4.2020. u 10:22
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Danas troje novozaraženih u Zadarskoj županiji, što čini ukupnu brojku od ukupno 50 pozitivnih na koronavirus.

Nacionalni Stožer je Zadru poslao kontejner s 10 kreveta, wc kabinom i šatorom za trijažu pacijenata koji će se montirati ispred bolnice.

- U Zadarskoj županiji u samoizolaciji su ukupno 1.252 osobe, od jučer novih 80. Jedna novooboljela od jučer vezana je za Ortopedsku bolnicu, drugi je iz druge županije, a treći iz drugog grada Zadarske županije. Jučer je započelo testiranje u COVID ambulanti na Ravnicama, a danas poslijepodne prebacit će se prvi pacijenti u Ortopedsku bolnicu. Putnici iz Ancone selektirat će se. S putnicima iz naše županije razgovarat će epidemiolozi i ako bude uvjeta za samoizolaciju, ona će biti propisana. Ako ne, idu u zajednicu, kazao je epidemiolog Alan Medić.

Dr. Željko Čulina izvijestio je da je na JIL-u COVID odjela noćas završilo još dvoje pacijenata oboljelih od koronavirusa, jedan od njih je mlađe životne dobi.

- Došao sam zahvaliti stožerima koji sjajno rade svoj posao, kao i građanima koji poštuju mjere epidemiologa jer te mjere čuvaju zdravlje hrvatske nacije od ove epidemije. Svatko od nas najvažniji je čimbenik u rješavanju ove situacije, kazao je ministar Vili Beroš, dodajući:

- Jednom kad završi ova situacija, analizirat će se svačija odgovornost, počevši od moje.

- Sezona gripe još traje premda je vrlo niskog intenziteta, kazao je epidemiolog Medić.

Prošlog tjedna na zadarskom području je 17 novooboljelih od gripe.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program