“GUNJA” SE NE SMIJE PONOVITI Struka je stala uz Milana Bandića – evo zašto…

Objavljeno: 03.4.2020. u 15:59
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Potres i poplava, kada je u pitanju obnova imaju vrlo mnogo zajedničkog i savjeti stručnjaka su da ne treba raditi na brzinu, već koristiti pozitivna iskustva. U slučaju Zagreba, značilo bi to – naučiti dubrovačke lekcije iz vremena obnove nakon potresa iz travnja 1979. godine.

“‘Gunja’ se ne smije ponoviti! A upravo se ‘Gunja’, odnosno situacija nakon poplave u Gunji, nikada nije istražila”, upozorava naš sugovornik (identitet poznat redakciji), nekadašnji visokopozicionirani dubrovački dužnosnik, komentirajući situaciju koja se razvija nakon razarajućeg potresa u metropoli.

Upravo se zbog gore opisanih, suprotstavljenih “ideja” o sanaciji potresom pogođenih dijelova Zagreba, ovih dana na nesmiljenoj vjetrometini dijela medija našao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je, podsjetimo, poslao Vladi prijedlog izmjena prijedloga zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom, poručujući:

“Gradonačelnik stoji iza svojih građana. Ne želimo sudjelovati u projektu koji je lomljenje preko koljena, bez obzira na to bili izbori za tri ili šest mjeseci. Ovo nije Gunja. Gunja neće proći. To je moja poruka onima koji zabavljaju javnost iluzijama i lomljenjem preko koljena.”

“Potpuno je u pravu. Cijena obnove Gunje, prema tvrdnji sudskog vještaka iz Zagreba, procijenjena je na 6.490 kuna po kvadratu. Ministarstvo graditeljstva tvrtkama je plaćalo 12.750 kuna po kvadratu!? Za gradnju kuće iz temelja potrebno je maksimalno tisuću eura po kvadratu, iako i ta cijena može biti niža. U Gunji je plaćeno 2.100 eura. Za 2000 eura po kvadratu mogao se, u tom vremenu, kupiti stan u Zagrebu, i to u nekim elitnijim dijelovima. Ima tu mnogo toga za istražiti, ali nitko se ne usudi. Bandića treba podržati da ustraje!”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
"GUNJA" SE NE SMIJE PONOVITI Struka je stala uz Milana Bandića - evo zašto..., 5.0 out of 5 based on 1 rating

1 komentar za ““GUNJA” SE NE SMIJE PONOVITI Struka je stala uz Milana Bandića – evo zašto…”

  1. Lažni Branitelj

    Dovoljno je reći, kako je šef crvenog križa, prominija ulazna vrata stana , koja su koštala oko 10 000 €.
    A tek gospođa Mrak, koliko je ta stavila u svoju skašelu?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program