ŽUPANIJSKI STOŽER: Dvoje novooboljelih u Zadarskoj županiji – jedan pacijent u težem stanju

Objavljeno: 24.3.2020. u 10:46
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Kako je izvijestio na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite zadarske županije Šime Vicković, u Zadarskoj županiji od jučer je dvoje novooboljelih te ih ukupno sada ima šestero.

- Oboje su muškarci, jedan je kontakt s prvooboljelom, a drugi je bio u Dubrovniku, gdje je na Zračnoj luci bio incident, kazao je epidemiolog Alan Medić.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina potvrdio je da na zadarskom COVID odjelu trenutačno leži pet pacijenata, od kojih je jedan sa težim simptomima. Ima upalu pluća sa izraženim respiratornim problemima.

- Jučer smo uzeli 18 uzoraka, uglavnom kontakata sa pozitivnom pedijatricom, ali i drugih. Očekujemo nalaze u toku dana, dodao je.

Na jutrošnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera nazočan je bio i gradonačelnik Zadra Branko Dukić, koji je kazao:

- Molim građane da mjeru izdavanja propusnica koriste samo zbog vitalnih obiteljskih razloga. Od jučer nam je stiglo preko 100 zahtjeva. Ne tražite propusnice bez razloga jer ih neće dobiti, a uzet ćete vrijeme onima kojima su nužne.

- U posljednjih 24 sata evidentirano je 17 dojava o mogućem kršenju samoizolacije, za troje je utvrđeno da su mjeru zaista prekršili, kazala je Ivana Grbin ispred PU zadarske.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program