Vladine mjere: Nema odgode poreza za firme koje duguju više od 200 kuna

Objavljeno: 24.3.2020. u 13:49
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Vlada je danas na konferenciji za novinare predstavila mjere za koje smatra da bi trebale pomoći privatnom sektoru. No uglavnom nismo čuli ništa što već nije bilo poznato.

No, istaknuo se jedan od uvjeta za dobivanje odgode plaćanje poreza i doprinosa, a to je da poduzetnik ne smije imati dug veći od 200 kuna.

Kada je riječ o kriterijima za korištenje te mjere, uvjet je da u trenutku podnošenja zahtjeva porezni dug ne smije biti veći od 200 kuna, ako već sada postoji pad prihoda na godišnjoj razini od 20 posto i ako se predviđa pad prihoda od 20 ili više posto u idućim mjesecima.

Ministar gospodarstva Darko Horvat to je objasnio riječima: “Imati dug veći od 200 kuna prema poreznoj, mislim da bi takvi poduzetnici trebali sami sebe zapitati što to kod njih znači.”

S obzirom na vrlo tešku situaciju u kojoj su se našle brojne tvrtke, jasno je da će zbog ovog kriterija mnogi ostati i bez te pomoći koja je simbolična jer će odgođeni porezi i doprinosi doći na naplatu u budućnosti, a od čega će se platiti ako tvrtke neće raditi, to nije poznato.

Inače, što se tiče odgode plaćanja PDV-a, nju će moći iskoristiti manje tvrtke s prometom do 7,5 milijuna kuna.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Vladine mjere: Nema odgode poreza za firme koje duguju više od 200 kuna, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

1 komentar za “Vladine mjere: Nema odgode poreza za firme koje duguju više od 200 kuna”

  1. CRO ŠTEMER

    Kad će uhljebima srezati plaće?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program