U Hrvatskoj 254 zaražena, danas se donose još strože mjere, sve će objaviti u 9

Objavljeno: 23.3.2020. u 07:40
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Jučer popodne ministar Beroš izvijestio je kako u Hrvatskoj imamo potvrđenih 254 zaraženih koronavirusom, što je povećanje od 48 u odnosu na protekli dan. No, nije poznato ulaze li u taj broj sve županije jer neke jučer zbog potresa u Zagrebu nisu dobile rezultate.

Od jučer su zatvorene sve tržnice diljem zemlje, a Božinović je najavio i zatvaranje gradova. Rekao je to sinoć u RTL-ovom dnevniku. “Zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih. I zbog loše organizacije i zbog nepoštivanja naših mjera. To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad”, rekao je Božinović pa još jednom naglasio da je borba protiv koronavirusa daleko opasnija i važnija nas u ovom trenutku nego potres.

Stručnjaci su zabrinuti zbog toga što su brojni Zagrepčani jučer ujutro nakon potresa izašli na ulice i nisu se držali potrebnog razmaka. Tek u narednim danima ćemo vidjeti kako je to utjecalo na širenje koronavirusa.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić jasno je prije nekoliko dana opisala što znači kršenje pravila samoizolacije. “To se ne smije raditi, kao da imate pištolj pa hoćete nekoga ubiti. Vi imate potencijalnu zarazu, to može ubiti drugog čovjeka. To se ne smije raditi”, rekla je.

Prema dosad poznatim podacima samo 4 županije nemaju niti jedan potvrđeni slučaj. To su Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska, Međimurska i Virovitičko-podravska županija.

U 9 sati na konferenciji za novinare Stožer Civilne zaštite objavit će nove podatke i otkriti nove mjere.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program