Slovenija uvodi nove mjere: U lift smije samo jedan, ujutro u trgovinu smiju samo invalidi, trudnice i umirovljenici…

Objavljeno: 29.3.2020. u 10:04
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Slovenska vlada uvodi nova ograničenja kretanja kako bi suzbila širenje epidemije koronavirusa, objavljeno je nakon sjednice koja se protegnula u noćne sate.

Objekti i zgrade s više stanova morat će se dezinficirati najmanje dva puta dnevno, posebno kvake ulaznih vrata, rukohvati ograda i tipke dizala, u kojima se neće smjeti voziti više stanara odjednom, nego “pojedinačno”.

U trgovinama će, prema novoj uredbi, od ponedjeljka između 8 i 10 sati ujutro smjeti kupovati samo invalidi, trudnice i umirovljenici.

Budući da sredinom sljedećeg tjedna istječe vladina uredba o zabrani ulaska putnika u Sloveniju iz nečlanica EU, vlada ju je odlučila produljiti za još dva tjedna.

Prema Slovenskom radiju, zbog učestalih kršenja preporuka o kretanju vlada bi mogla zabraniti da ljudi napuštaju općine u kojima žive.

Vlada je na sjednici dovršila zakonski paket pomoći gospodarstvu i stanovništvu u vrijeme epidemije koronavirusa vrijedan oko tri milijarde eura.

U Sloveniji je zaraza koronavirusom do sada potvrđena kod 684 osobe. Od devet umrlih, osam preminulih je iz domova umirovljenika na koje se zaraza proširila i koji vladi i zdravstvenim djelatnicama zadaju najviše brige.

Trenutno je u domovima za starije zaraženo 83 štićenika, a oboljelo je i 32 djelatnika tih ustanova.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program