PROLJEĆE NA ČEKANJU Snijeg u Lici i danas, uz more orkanski udari bure – ljepše vrijeme tek za vikend?

Objavljeno: 24.3.2020. u 07:55
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Danas u unutrašnjosti oblačno sa snijegom, a u Slavoniji i Lici mjestimice će nastati deblji snježni pokrivač. Na Jadranu promjenljivo oblačno, ponegdje uz malo kiše te snijega, ponajprije podno Velebita i u Zagori. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita mjestimice i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, a na Jadranu od 3 do 7 °C.

U srijedu oblačno, u unutrašnjosti snijeg, duž obale i na otocima promjenjivo s kraćim sunčanim razdobljima. Na jugu Dalmacije ujutro je moguća slaba oborina, uglavnom kiša i to češće prema otvorenom moru, a vrlo malo susnježice sredinom dana na Kvarneru. Jak sjeveroistočnjak postupno će slabjeti na umjeren, olujni udari jake bure pod Velebitom će biti češći u prvom dijelu dana, a na južnom dijelu Jadrana bura će posve oslabjeti. Najniža temperatura od -5 do 0, duž obale i na otocima od 0 do 5 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 5, a na Jadranu od 5 do 10 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno uz povremenu oborinu. Padat će uglavnom snijeg, a na Jadranu povremeno i malo kiše. Oborina će biti češća na kopnu, osobito u Slavoniji i Lici, a nastat će i deblji snježni pokrivač. Jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar oslabit će na umjeren tijekom srijede. Umjeren i jaka bura s povremeno olujnim udarima, osobito podno Velebita, oslabit će tek u petak kada će na jugu zapuhati umjereno jugo. Razmjerno hladno.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program