Pogođen, pogođeniji i – mrtav

Objavljeno: 25.3.2020. u 17:01
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Bratstvo i jedinstvo koje se “jučer” učinilo da iznova vlada ovom nesretnom zemljom danas je već prozreno kao teška fatamorgana. Ne samo da nitko nikome nije brat, već nikad bolje nismo shvaćali i nejednakost među nama.

Andrej Plenković i Zdravko Marić vratili su nas vrlo brzo u okrutnu stvarnost. Uslijed najnovije nesreće koja nam se zbila, država Hrvatska će pomoći, kažu, “najpogođenijima”, odnosno “uopće pogođenima epidemijom koronavirusa”. Takva kategorizacija u punom svjetlu razotkriva razmjere njihove genijalnosti.

Tko je pogođen, a tko pogođeniji koronom, nek netko napravi spisak?

Tko nije pogođen?

Genijalni duo Plenković-Marić kažu da je najgore “onima koji su zbog epidemioloških mjera morali zatvoriti tvrtke”.

A ostali? Koji nisu zatvorili tvrtku (ambulante, odvjetnički, geodetski i ini uredi…), ali su im svi poslovni planovi pali u vodu, svi koji ne mogu održavati poslovne kontakte, morali su otkazati sastanke, poslovne dogovore, putovanja, prilike i neprilike…? Oni nisu zatvorili tvrtke, da. Samo vrata tvrtki.

Osim ljekarni, Spara, Konzuma i Tommya, cijela Hrvatska strepi u iščekivanju famoznog odgovora s vrha – tko je taj tko nije pogođen koronom?

Baba koja je danas s 200 kuna socijalne pomoći trčala platiti struju zadarskoj Elektri jer su joj rano jutros rekli da će je isključiti? Nije ni ona zatvorila tvrtku. Možda ni ona nije pogođena?

I tko pobogu ne duguje državi više od 200 kuna, na koliko su pogođene razgraničili?

A ako netko ne duguje više od 200 kuna, što će mu odgoda plaćanja?

I tako dalje i tako dalje.

Pogođen je u krajnjoj liniji i moj pas jer više nema kružnih šetnji gradom, kao i galebovi jer nema klinaca pred Preradovićem.

Reći ću vam tko nije pogođen. Kao i uvijek: dobar dio onih koji mirno počivaju na državnoj grbači i jednako kao sva druga, Marić će prekršiti i obećanje da će “na led doći i uhljebi”. To je jučerašnji vic dana.

Ovo je psihološki rat koji prijeti pretvoriti se u nešto puno ozbiljnije. Predvode nas totalni analfabeti na planu svega i svačega. Danas su najpogođeniji možda zaista oni koji su morali staviti ključ u bravu, zbog korone. Već sutra će ih šišati svi koji su vrata zaključali zbog – hrvatske Vlade.

U konačnici – zna se. Ako su svi pogođeni, onda su svi i jednaki konačno. I svi ćemo podleći ozljedama.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)
Pogođen, pogođeniji i - mrtav, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

1 komentar za “Pogođen, pogođeniji i – mrtav”

 1. Naša tvrtka je najavila otkaza
  Hzz zatrpan online prijavama
  Ljudi masovno ostali bez posla a oni se naslikavaju svaki dan po TV političari
  Dok oni odobre biti će 100 tisuća otkaza
  Pola je već

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program