Pala kosovska vlada

Objavljeno: 26.3.2020. u 08:03
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Kosovski parlament izglasao je sinoć nepovjerenje vladi premijera Albina Kurtija, što je dovelo do političke krize u vrijeme dok se ta zemlja bori protiv širenja koronavirusa.

Za nepovjerenje vladi glasala su 82 zastupnika u 120-članom parlamentu, i to na zahtjev koalicijskog partnera Demokratske lige Kosova manje od dva mjeseca od dolaska na vlast.

Nejasno je kako će vlada nastaviti raditi s obzirom na to da izbori ne mogu biti održani dok traje epidemija koronavirusa.

Kurtiju, vođi nacionalističke stranke Vetevendosje, koji je preuzeo dužnost prije samo sedam tjedana, i čelniku stranke lijevog centra Demokratske lige Kosova Isi Mustafi trebala su četiri mjeseca nakon listopadskih izbora da sklope koaliciju.

Odnosi su im od početka bili loši, a izbijanje koronavirusa samo ih je pogoršalo. Očigledno nepopravljivi rascjep pojavio se prije tjedan dana kada je Kurti odbio prijedlog predsjednika Hashima Thacija da se proglasi izvanredno stanje zbog epidemije. Thacijeva Demokratska stranka (PDK) treća je najjača u parlamentu.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program