OBJAVA IZ GRADA ZADRA: Važne informacije o propusnicama – donosimo sve detalje…

Objavljeno: 24.3.2020. u 11:11
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Dežurni info telefon (od 8 do 16 sati ) – 208 156.

Slijedom Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, Stožer civilne zaštite Grada Zadra tijekom jučerašnjeg dana ustrojio je sustav za prikupljanje zahtjeva za izdavanje propusnica. Izrađeni su obrasci zahtjeva, otvorena je zasebna mail adresa za primanje zahtjeva, otvoren dežurni info telefon uz radno vrijeme od 8 do 16 sati – 208 156. Također, sa Zadarskom županijom usuglašena je provjera podataka iz Zahtjeva građana kroz eMaticu.

Građani zahtjeve za propusnicu mogu preuzeti za službenoj web stranici Grada Zadra https://www.grad-zadar.hr/vijest/covid19-77/propusnice-za-napustanje-prebivalista-5851.html a ispunjeni zahtjev poslati na mail: stozer.propusnice@grad-zadar.hr.

Pripremljen je i poseban sustav fizičkog prihvata zahtjeva i izdavanja propusnica, ali jutros je stigla preporuka nacionalnog stožera da se svi zahtjevi šalju putem maila, a kako bi se u potpunosti poštovale mjere socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Svi stanovnici Grada Zadra od Stožera civilne zaštite Grada Zadra mogu tražiti propusnicu jedino i isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci i starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština) temeljem čl. II. i čl. III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Isto tako, Propusnica se odnosi samo na podnositelja zahtjeva, dakle jednu osobu, i odnosi se samo na naznačeni datum. Tu propusnicu građani su dužni imati sa sobom uz osobnu iskaznicu te su je dužni pokazati na zahtjev policijskih službenika.

Još jednom molimo građane da ovu mjeru koriste uistinu zbog vitalnih obiteljskih razloga. Od jučer popodne do jutros pristiglo je preko sto zahtjeva zbog kojih je povećan broj djelatnika u službi za rješavanje zahtjeva. Mole se stanovnici Zadra da ne traže propusnice bez valjanog razloga ili s netočnim podacima i razlozima, neće im biti izdane, ali će zato uzeti dragocjeno vrijeme onima kojima su nužne.

Važnije aktivnosti Stožera civilne zaštite Grada Zadra

Po nalogu Nacionalnog stožera pravovremeno je aktiviran i gradski stožer koji svakodnevno organizira aktivnosti sukladno naputcima nacionalnog i županijskog stožera.

Aktivirana je i postrojba opće namjene Civilne zaštite Grada Zadra koju čine djelatnici gradske uprave te gradskih tvrtki i ustanova.

U suradnji s Crvenim križem organiziran je dežurni kontakt za dostavu lijekova i nužnih namirnicama starijima i bolesnima.

Broj je 099 842 3324.

Sa službom 112 obavljeni su pripremni poslovi i osigurano je funkcioniranje sustava karantene za vozače kamiona.

Komunalni redari Grada Zadra već su danima na raspolaganju policiji u sustavu nadzora provođenja mjera.

Sva sportska i dječja igrališta zatvorena su sukladno propisanoj mjeri.

Prostor HNK dan je na raspolaganje Odjelu transfuzije Opće bolnice Zadar.

Također, novouređeni prostor u kojem je Kabinet za ranu intervenciju stavljen je na raspolaganje Domu zdravlja za uspostavu ambulante.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program