NOVO IZ ZADARSKOG STOŽERA: Broj zaraženih popeo se na 21 – gotovo 1.000 Zadrana u samoizolaciji!

Objavljeno: 28.3.2020. u 10:51
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Od 13 jučer testiranih osoba, dvije su pozitivne na koronavirus. Broj zaraženih osoba u ovome trenutku je 21, od kojih je 14 smješteno na odjel COVID u Općoj bolnici u Zadru. Dvije osobe su u težem stanju, a jedna je na respiratoru. Čeka se nalaz za još 10 osoba, priopćeno je jutros iz Stožera Zadarske županije

U samoizolaciji je 921 osoba, jučer je upisano 159 kontakata vezanih uz oboljele , a iz samoizolacije je izašlo 415 osoba.

Tijekom sutrašnjeg dana bit će provedena potpuna protuepidemijska dezinfekcija cijele Ortopedske bolnice Biograd na Moru kako bi se mogla pripremiti za prihvat zaraženih osoba s lakšim simptomima.

Tijekom današnjeg dana trijažiraju se svi djelatnici specijalne bolnice koji nisu bili u kontaktu s oboljelima kako bi iste rasporedili za nastavak rada bolnice.

“Ovim vas putem pozivam još jednom da ne objavljujete nikakve podatke o zaraženim osobama nego da ih zaštitite. Nitko nije zaslužio javnu osudu jer virus je brz i lako prenosiv te ne bira koga će i gdje zaraziti”, poruka je iz Stožera:

“Napominjemo da su zadnja epidemiološka istraživanja pokazala da liječnik iz Ortopedske bolnice Biograd nije prvozaražena osoba u toj zdravstvenoj ustanovi, on je samo prvotestirana osoba. Daljnjim epidemiološkim istraživanjem smo ustanovili da su dva zdravstvena djelatnika i ranije razvila blaže kliničke simptome bolesti te su s obzirom na svoje stanje i po svojoj savjesti odmah napustili svoja radna mjesta tj. otvorili bolovanje. Daljnja epidemiološka analiza je pokazala da je vjerojatno prvozaražena osoba u bolnici u Biogradu bio pacijent koji je početkom ožujka ušao u bolnicu na pregled.

Naglašavamo da nema potrebe osuđivati zaražene zdravstvene djelatnike jer su se ponašali etično i po pravilima struke te po prvim simptomima bolesti napustili svoja radna mjesta. Zdravstveni djelatnici su najizloženiji zarazi, a svojim predanim radom će po ozdravljenju pomoći u suzbijanju epidemije jer u ovome trenutku bez njih ne možemo.

PU zadarska pravovremeno provodi sve mjere i radnje sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske . Od posljednjih podataka policija je evidentirala 8 kršenja mjera samoizolacije te je 107 osoba vraćeno u prometu u svezi Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Policija kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.“

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program