NAJNOVIJE IZ STOŽERA ZADARSKE ŽUPANIJE: Razmatra se opcija zatvaranja Biograda, u samoizolaciji 25 liječnika i 27 sestara zadarske Bolnice!

Objavljeno: 26.3.2020. u 10:07
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Jučer poslijepodne, kako je poznato, na području Zadarske županije još dva pozitivna nalaza, pa smo u današnji dan ušli s brojkom od devet zaraženih koronavirusom.

Alan Medić, Zavod za javno zdravstvo:

- U nadzoru je 661 osoba, od jučer dvoje novooboljelih, oba vezana za slučaj Ortopedske bolnice Biograd – jedan zdravstveni djelatnik i jedna pacijentica. Nalazi se u OB Zadar. Imamo stotinu ljudi u samoizolaciji, kontakata oboljelih iz Ortopedske bolnice. U toku dana ćemo vidjeti jesu li potrebne opsežnije mjere za grad Biograd, ali moramo vidjeti s Nacionalnim stožerom i napraviti procjenu treba li zatvoriti grad na neko vrijeme. Svrha tog zatvaranja je onemogućavanje bilo kakve transmisije među stanovništvom Biograda.

O karanteni će, sasvim konkretno, odlučiti epidemiolozi, odnosno Stožer Zadarske županije na njihovu sugestiju.

- Mi ćemo napisati svoje stručno mišljenje. U ovom trenutku očekujem, obzirom na situaciju u biogradskoj bolnici, da uspijemo u 14 dana suziti krug i da se ta transmisija ne bi širila između stanovnika i između stanovnika i drugih mjesta, dodao je Medić:

- Pokušat ćemo preduhitriti transmisliju.

Na COVID odjelu u Zadru trenutno je pet pacijenata, s time da je jedan u težem stanju, izvijestio je ravnatelj dr. Željko Čulina.

U zadarskoj bolnici 25 liječnika, 27 medicinskih sestara i 4 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
NAJNOVIJE IZ STOŽERA ZADARSKE ŽUPANIJE: Razmatra se opcija zatvaranja Biograda, u samoizolaciji 25 liječnika i 27 sestara zadarske Bolnice!, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program