NAJNOVIJE IZ STOŽERA: Devet novih oboljelih na području Zadarske županije – ukupno 18!

Objavljeno: 27.3.2020. u 10:03
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Devet je novozaraženih pacijenata na području Zadarske županije, čime se ukupna brojka povećava na 18. Jedna je supruga oboljelog iz Biograda, jedan je novooboljeli, riječ je o lokalnoj transmisiji.

Sa današnjim je danom 840 nadzora na području Zadarske županije.

- Ovo je jedan ružni scenarij, tim više što jedan od djelatnika radi u OB Zadar, tako da poduzimamo mjere procjene rizika svih zdravstvenih djelatnika u zadarskoj bolnici, kazao je Alan Medić, epidemiolog ZJZ.

- Pojačat ćemo testiranja zdravstvenih djelatnika i već imamo aparat, ali smo nastojali nabaviti reagense za testiranja, pa ovim putem molimo i Nacionalni stožer da nam pomogne da reagens stigne što brđe kako bismo mogli provesti testiranja u našem gradu. Sljedećih dana i tjedana moramo biti posebno oprezni jer je pod sumnjom u zarazu čak 300 ljudi.

Jučer su u OB Zadar uzeta 34 uzorka, od toga je bilo devet pozitivno. U tom je broju jedan zdravstveni djelatnik, sin oboljeloga iz biogradske bolnice. Danas i svi ostali koji su bili u kontaktu s njime idu u izolaciju.

- Trenutno stanje pacijenta na respiratoru je stabilno. Od devet novih pacijenata tri su ženske osobe koje su operirane i leže u bolnici u Biogradu. 24 liječnika zadarske Bolnice je u samoizolaciji, 28 medicinskih sestara i 4 nezdravstvena djelatnika. Kad prođe današnji izvid bit će ih i više. To nam je velik problem, ali uz velike napore uspjeli smo organizirati posao i vjerujem da ćemo uspjeti pružiti pomoć pacijentima, kazao je ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina.

- PU zadarska je izvršila 456 provjera mogućeg kršenja mjera samoizolacije, evidentirano je njih 44, izvijestio je načelnik PU zadarske, Anton Dražina.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program