Markotić: Kršenje samoizolacije je kao da pucate iz puške u trgovačkom centru

Objavljeno: 21.3.2020. u 09:09
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu je izrazio nezadovoljstvo nepridržavanjem mjera samoizolacije onih kojima je određena.

Markotić kaže da je šef Stožera i potpredsjednik Vlade Davor Božinović najavio niz mjera koje će identificirati one koji krše samoizolaciju, a jedna od njih je suradnja ljekarna i MUP-a.

“Te osobe će biti prijavljene i sankcionirane”, kaže ona.

“Svi koji su zdravi i žele boraviti u svojim vikendicama i pridržavati se mjera, nije opasno, ako se ne držite toga i na najudaljenijem otoku može biti opasno”, kaže Markotić i ističe da bi svi trebali smanjiti kretanje.

O uvođenju strožih mjera, poput policijskog sata, Markotić za Dnevnik Nove TV kaže da će se sve mjere poduzimati prateći situaciju. Za one koji krše mjere samoizolacije ima jasnu poruku. “Možda sam bila preblaga kad sam rekla da je to kao da pucate iz pištolja, sad ću biti oštrija, to je kao da u trgovačkom centru pucate iz puške, to je terorizam. U ovom slučaju bioterorizam”, kaže Markotić.

Profesorica kaže da će se testirati osobe s respiratornim problemima koje imaju i epidemiološki nalaz, a testove će rasporediti i po djelatnostima koje imaju bliski dodir s koronavirusom.

“Iskreno se nadam da smo uspjeli masu toga predvidjeti, a ni Italija se nije mogla pipremiti za situaciju koja je sad. Sve ovisi o nama. Ako se dio ljudi bude ponašao neodogovorno, možemo očekivati puno lošiji scenarij. Apeliram, ne samo na njih, nego i na ljude oko njih da ih pokušaju urazumiti”, ističe Markotić.

Profesorica kaže kako se kod svih oboljelih zasad zna kako je došlo do infekcije.

“Malo sam umorna, kao i svi, ali nama je to uobičajeno, moramo izdržati svi”, zaključuje Markotić.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Markotić: Kršenje samoizolacije je kao da pucate iz puške u trgovačkom centru, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program