Kapetan Dragan o puštanju iz zatvora: “Cvokotao sam od zime, a skoro sam se i uneredio”

Objavljeno: 29.3.2020. u 08:52
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, jučer je ujutro pušten iz lepoglavskog zatvora i onda protjeran iz Hrvatske.

65-godišnji Vasiljković istog je dana dao intervju za srpski Kurir, kojem je rekao je da je po njega trebao iz Srbije stići privatni avion pa da se vlada Srbije ponudila poslati vladin avion po njega, no da je bilo problema zbog virusa pa srpsko veleposlanstvo ponudilo limuzinu.

“Onda je policija odlučila da ne može to tako: ‘Mi nećemo pustiti da ga oni, nego ćemo ga mi transportirati maricom.’ Stavili mi lisice na ruke. Zamislite, kad sam dolazio iz Australije čitav taj put nijednom mi nisu stavili lisice na ruke, a sad kad me puštaju, stavljaju mi lisice na ruke. Koja je to logika i koja je to procjena sigurnosti? To je čisto ponižavanje”, rekao je Dragan Vasiljković.

“Kad sam ulazio u maricu pitao sam ih ima li grijanja unutra, temperatura je bila -4 stupnja. Rekli su: ‘Da, da, nema problema.’ Nije bilo grijanja. Pet sati ja sam bio u tankoj košulji, cvokotao sam od zime, mislio sam da ću dobiti upalu pluća. Pet punih sati. Kad smo došli na granični prijelaz, oni su svi kupili kavu iz automata. Zamolio sam ih: Bi li vas mogao zamoliti, imam i ja novac, bi li mi mogli kupiti neki topli napitak, evo, cvokoćem od zime. Rekli su: ‘Ne može.’ To je tako brutalno, tako nepotrebno, tako primitivno, nema druge riječi nego primitivno. Prvo, ako voziš ljude, trebao bi pogledati je li vozilo ispravno. Osim što oni naše vjerojatno ne smatraju ljudima”, rekao je kapetan Dragan.

Rekao je da oko 8 sati ima “regularnu probavu” i da je tražio na WC, ali mu ni to nisu dali.

“Postalo je kritično, već kad smo došli do graničnog prijelaza morao sam ih psovati, tu sam već postao agresivan jer bio je pitanje hoću li se unerediti, stvarno. Nije više nije bilo smiješno. Tek onda su me pustili u WC. To je bilo toliko nepotrebno”, rekao je Dragan.

Dodao je i kako mu je ulazak u Hrvatsku zabranjen sljedećih 20 godina te da je napisao knjigu koju će uskoro objaviti, a u kojoj je opisao sve što je proživio.

“To je najgore mjesto na svijetu, gdje su pripadnici jednog naroda toliko diskriminirani u odnosu na drugi narod, kao što su Srbi diskriminirani u Lepoglavi”,požalio se ratni zločinac. Rekao je i da je osuđen na “časnu hrvatsku riječ” te da postoji više od 60 slučajeva kao što je njegov, u kojima ne postoje optužujući dokazi.

Ispričao je i da je u Lepoglavi bio u izolaciji “sve do kraja iako se po hrvatskom zakonu to može biti samo 30 dana”, no da je ilegalno dobivao srpske novine te da je imao i ilegalni telefon.

Podsjetimo, Vasiljković je pravomoćno osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnog zločina u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

Na suđenju je dokazano da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 komentara za “Kapetan Dragan o puštanju iz zatvora: “Cvokotao sam od zime, a skoro sam se i uneredio””

 1. Lažni Branitelj

  Stvarno ste nehumani, zar se tako postupa sa dobrotvorom među narodima. Što su ubojstva, silovanja,… naspram vožnje od 5 sati, bez kave.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Šteta da ti je bilo ledeno i da ti nisu kupili kavu smeće četničko.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Zamalo je nami umaka…navrime su ga uvatili. I onda 13 godin samo, 13 kolpi ti palo… a cha ste ga protirali iz Rvacke? Ala ga sad lipo pustite da dojde nami malo “bre na letovanje u Zadar”… javljan se dobrovoljno da ga naucin ronit na dubinu od 200m bez boce !Iman ja matuna okolo kuce za razne dubine… Pas mater…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program