Dobre vijesti iz Italije – zaustavljen rast novooboljelih

Objavljeno: 31.3.2020. u 18:24
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Koronavirus najviše muke zadaje Talijanima koji su tjednima u karanteni. Ali iz Italije dolaze i dobre vijesti. Broj novozaraženih, barem tako tvrde talijanski mediji, i danas je manji nego prijašnjih dana.

Prema podacima Civilne zaštite, koji su objavljeni na konferenciji za novinare u 18 sati, u posljednja 24 sata preminulo 837 osoba i sada je ukupan broj umrlih 12.428. Ozdravilo je ukupno 15.729 osoba, a novooboljelih ima 2.107, odsnosno oboljelih ukupno ima 77.635. Današnji podaci su slični jučerašnjima, što znači da je došlo do zaustavljanja rasta krivulje novooboljelih. No, broj umrlih osoba je još visok, ali virolozi drže kako je riječ o osobama koje su obolile prije uvođenja stroge karantene.

- Talijani su po naravi optimistični i vjeruju da za njih dolaze lakši dani. Danas je točno 20 dana otkako su u karanteni koja je trebala završiti 3. travnja, ali će najvjerojatnije biti produžena do 18. travnja, rekao je Silvije Tomašević javljajući se uživo za HRT-ov Dnevnik u podne.

Naglasio je kako postoji optimizam zato što ima puno više osoba koje su ozdravile tj. 14.500 ljudi. Rekao je kako se zaraza, čini se, počela zaustavljati i ono što je najvažnije, da ljudi znaju do kada će sve ovo trajati.

- Nakon 18. travnja počet će se otvarati tvornice i druge ustanove. Na onaj način na koje su bile postupno zatvarane, sada će se otvarati, rekao je i dodao kako se pretpostavlja da bi početkom ili sredinom svibnja sve trebalo biti kao i prije koronavirusa.

- Evo malo optimizma u ovoj teškoj situaciji, zaključio je Tomašević.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program