Beroš: 52 nova bolesnika, ukupno 306

Objavljeno: 23.3.2020. u 09:21
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U tijeku je konferencija za novinare Stožera civilne zaštite o koronavirusu.

Ministar zdravlja Vili Beroš rekao je da su u odnosu na jučer u 16 sati potvrđena 52 nova bolesnika, što ukupno čini brojku od 306 bolesnika.

Beroš je rekao da je nakon jučerašnjeg potresa u Zagrebu utvrđeno da Klinika za plućne bolesti Jordanovac predstavlja određeni rizik te je 36 bolesnika premješteno na Rebro. Isto je učinjeno i s bolesnicima Klinike za ortopediju na Šalati.

Sletio je zrakoplov s drugim dijelom vrijedne donacije vlade UAE-a, dodao je Beroš.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da se Stožer bavi dvjema kriznim situacijama – koronavirusom i jučerašnjim potresom u Zagrebu. U potresu je 27 građana ozlijeđeno, od toga 18 teže, a od tih 18, 12 je hospitalizirano.

- Nažalost, djevojčica od 14 godina još uvijek je u kritičnom stanju, dodao je.

Štete su velike, više je od 250 oštećenih objekata, rekao je Božinović. Svi građani koji nisu mogli spavati u svojim kućama su vrlo brzo zbrinuti.

Božinović je rekao da je od jučer u 6.24 do jutros zaključno u 3 bilo je 37 potresa, što je i očekivano kad je prvi potres snage 5,5 stupnjeva po Richteru. Naglasio je da građani trebaju biti oprezni jer je područje seizmološki aktivno u ovom trenutku.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program