“ŽIVOTNI KRIKOVI” ALOJZA PAVLOVIĆA Objavljena zbirka drama na novoštokavskoj ikavici benkovačkoga kraja

Objavljeno: 26.2.2020. u 14:17
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Ogranak Matice hrvatske u Zadru objavio je knjigu „Životni krikovi“, zbirku drama na novoštokavskoj ikavici benkovačkoga kraja, autora Alojza Pavlovića.

Alojz Pavlović objavio je početkom 2019. godine zbirku crtica i pripovijesti „Kul vrajer“, također na novoštokavskoj ikavici benkovačkoga kraja, što s ovim novim uratkom tvori nadogradnju „Rječniku novoštokavske ikavice benkovačkoga kraja˝ (objavio 2018. u suautorstvu s bratom Eduardom), i završava svojevrsnu trilogiju o govoru, tradiciji, običajima, strahovima, stradanjima i životnoj filozofiji toga kraja.

U vremenu kada se govori ubrzano gube u procesu jezične standardizacije i nezaustavljivih procesa globalizacije, nemjerljiv je ovo doprinos u smislu njihovog očuvanja od zaborava.

Alojz Pavlović porijeklom je iz Korlata kraj Benkovca. Živi u Zadru. Radio je u prosvjeti, pomorstvu i informatici. S bratom Eduardom objavio je desetak stručno-znanstvenih radova (društvo i tehnologija), te dvije povijesne građe. Do sada objavio više književnih djela (romana, zbirki kratkih priča i drama).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
"ŽIVOTNI KRIKOVI" ALOJZA PAVLOVIĆA Objavljena zbirka drama na novoštokavskoj ikavici benkovačkoga kraja, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

1 komentar za ““ŽIVOTNI KRIKOVI” ALOJZA PAVLOVIĆA Objavljena zbirka drama na novoštokavskoj ikavici benkovačkoga kraja”

  1. BRAVO, MAJSTORE!
    NAMA TE SVIT. STVOREN SI ZA SVAŠTA.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program