Vučić odlikovao nobelovca koji je slavio Miloševića

Objavljeno: 16.2.2020. u 08:48
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić jučer je odlikovao austrijskog dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea zbog njegovog “iznimnog doprinosa predstavljanju Srbije u sferi kulture”.

Nobelova nagrada Handkeu 2019. izazvala je kontroverzu jer je on podržavao režim Slobodana Miloševića u vrijeme ratova u bivšoj Jugoslaviji i zločina poput genocida u Srebrenici.

“Za Srbiju je on pravi prijatelj, dokazan i ustrajan čak i tijekom najtežih trenutaka”, rekao je Sima Avramović, čelnik odbora koji dodjeljuje odlikovanja.

“Cijelim srcem je branio srpsku istinu čak i kada mu je to donosilo mnogo neugode i osporavanja, pa i nakon što je osvojio Nobela”, kazao je Avramović.

Handke nije bio na dodjeli odlikovanja u Beogradu, održanoj na Dan državnosti. Handkeu je dodijeljen Orden Karađorđeve zvijezde.

Nobelova nagrada austrijskom književniku ostala je u sjeni prosvjeda i bojkota zbog njegovih veza s Miloševićem, optuženikom pred sudom Ujedinjenih naroda za ratne zločine koji je umro u pritvoru 2006. godine, prije presude.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Vučić odlikovao nobelovca koji je slavio Miloševića, 1.0 out of 5 based on 1 rating

2 komentara za “Vučić odlikovao nobelovca koji je slavio Miloševića”

 1. Vučku treba staviti brnjicu!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Izluđena nacija bira luđaka
  Nevjerojatno za 21 stoljeće

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program