Vučić Milanoviću: Da poljubim zemlju pred vašim stopama? Ne pada mi na pamet

Objavljeno: 24.2.2020. u 08:34
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić gostovao je na Prvoj Srpskoj Televiziji i u prilično oštrom tonu poslao poruku novom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

“Zašto iz Hrvatske idu ovakve otrovne strelice, prije svega prema meni? Pa nisam ja rekao za Hrvate da su šaka jada kao što je Milanović rekao za Srbe da su šaka jada. Pa kao, poruka, pa nema problema, kao ne mislim ja o Srbima ono što mislim o Vučiću. Pa ne mislim ni ja o Hrvatima ono što mislim o vama. Samo to ste vi rekli o mom narodu, a ne ja o vašem narodu”, rekao je Vučić.

Nastavio je u oštrom tonu.

“Vama se možda ne sviđa istina iz Drugog svjetskog rata koju sam bezbroj puta iznosio, možda se vama ne sviđa istina iz ’95. ili se meni ne sviđa neka istina po znacima navoda za koju vi govorite. Ubili ste me napadajući me za Glinu, strašno što sam radio. Što sam radio? Održao govor u kojem sam govorio da se nadam da Krajina neće pasti u ruke Hrvata ili ne znam što. Zar bih se zbog toga trebao ispričati nekome? Zamislite zločinca i fašista Vučića, što je on radio”, kazao je predsjednik Srbije.

Nastavio je s obraćanjem Milanoviću.

“Spominjete mi mjesto u kojem je bilo najteže srpsko stradanje, najteže srpsko sjećanje na ’41. godinu i spaljivanje svih Srba u glinskoj crkvi. Mislite da se trebam plašiti nečega? Mislite da ne smijem doći u Zagreb i odgovarati vam na pitanja? Mislite da trebam poljubiti zemlju pred vašim svetim stopama zato što vam se trebam diviti jer ste protjerali 250.000 Srba sa svojih ognjišta? Ne pada mi na pamet.”

“Što je cijena koju mogu platiti? To da me napadate svaki dan, to da vam smetam najviše. Znate zašto im Vučić smeta najviše? Zbog snažne srpske ekonomije. Zato što su oni imali prosječnu plaću 840 eura kad smo mi imali 340. Danas je kod nas 510-515, kod njih 860. Mi se približavamo i imamo dvostruko veći rast nego Hrvatska. Mi imamo suficit s Hrvatskom u posljednje četiri godine. Samo u Vučićevo vrijeme”, naglasio je srpski predsjednik.

Komentirajući izjavu američkog generala Bena Hodgesa, koji je upitao od koga se to Srbija treba braniti, Vučić je rekao da je Srbija neovisna zemlja te da će sama odlučivati koje će oružje kupovati.

“Zbog čega ste, dragi generale, kupovali Kiowa helikoptere s hellfire raketama Hrvatima? Što ste im to poklonili?” pitao je Vučić.

“Tko njih ugrožava?” pitala ga je voditeljica.

“Tko ih je htio napasti? Zbog čega ste prodavali, naši dragi njemački prijatelji i generali, pancer-haubicu Hrvatima? To je moje pitanje za njih, vjerojatno zbog toga što imaju još jednu vojno neutralnu zemlju u okruženju, a to je Austrija pa sad – neka ljudi razmisle…”, zaključio je Vučić nakon čega mu se licem razvukao osmijeh.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
Vučić Milanoviću: Da poljubim zemlju pred vašim stopama? Ne pada mi na pamet, 1.0 out of 5 based on 3 ratings

2 komentara za “Vučić Milanoviću: Da poljubim zemlju pred vašim stopama? Ne pada mi na pamet”

  1. Vučko, smeće jedno lažljivo i smrdljivo, budi dobar i mrš nazad na “traktorče”!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
  2. Ovo je samo još jedan monolog u “hamletovskom” stilu sa istoka…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program