Svećenik: “Pobačaj je gori od pedofilije, pedofilija ne ubija”

Objavljeno: 12.2.2020. u 12:02
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Katolički svećenik s Rhode Islanda izazvao je bijes javnosti nakon što je prošli tjedan zabranio političarima koji podržavaju pravo na pobačaj da se pričeste u njegovoj župi.

72-godišnji Richard Bucci podijelio je župljanima letak s imenima 44 dužnosnika koji su glasali za Zakon o pravu na pobačaj. U letku stoji kako će tim osobama biti zabranjeno i da budu kumovi na svadbama ili krstitkama.

“Pobačaj je gori od pedofilije. Pedofilija ne ubija nikoga, a pobačaj ubija”, rekao je u razgovoru za WJAR, dodajući da je “više djece ubijeno pobačajem nego što ih je bilo žrtva pedofilije”.

Naveo je i da ljudi ne bi trebali biti iznenađeni onime što priča jer se pozvao na Katekizam Katoličke crkve.

“Nerođeno dijete je osoba i ima prava kao svaka osoba”, dodao je.

Njegov intervju izazvao je bijes javnosti.

“Apsurdno je govoriti da pedofilija nikoga ne ubija. Očito je da ovaj svećenik ne razumije što govori. Pedofili žrtvama otimaju djetinjstvo i dušu. Preporučujem Bucciju da se sastane sa žrtvama i posluša njihova svjedočanstva”, kazala je demokratska zastupnica s Rhode Islanda Carol Hagan McEntee.

Nakon što je njegova izjava izazvala bijes javnosti, svećenik se u drugom intervjuu pokušao opravdati tvrdeći da je njegova odluka samo “nastavak katoličkog nauka koji traje već 2000 godina”.

“Ovo nije neka nova ideja, ne razumijem zašto su svi šokirani”, rekao je.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Svećenik: "Pobačaj je gori od pedofilije, pedofilija ne ubija", 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program