Ruža Tomašić napušta EU parlament, zamijenit će je Ladislav Ilčić

Objavljeno: 11.2.2020. u 08:35
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ruža Tomašić rekla je u Dnevniku Nove TV da napušta Europski parlament 30. lipnja 2021.

“Evo, usrećit ću neke ljude, neću odraditi mandat do kraja. 30. lipnja 2021. je moj zadnji dan u Europskom parlamentu. Moram dovršiti ovo što radim u Odboru za poljoprivredu i Odboru za ribarstvo. Dakle, 30. lipnja 2021. napuštam Europski parlament”, rekla je Tomašić i otkrila da će je u Europskom parlamentu zamijeniti Ladislav Ilčić.

Podsjetimo, Europska komisija odlučila je povući prijedlog uredbe kojom bi se uvele kvote, odnosno ograničio ulov male plave ribe u Jadranskom moru. Tomašić se kao izvjestiteljica Europskog parlamenta borila protiv Komisijina prijedloga te je uspjela u prvom čitanju u Parlamentu progurati izvješće s nizom amandmana koji su zapravo izmijenili prvotni Komisijin prijedlog.

Novi je saziv Komisije pod predsjedanjem Ursule von der Leyen u programu rada za 2020. naveo ovu uredbu među nekoliko zakonskih prijedloga koje povlači iz procedure usvajanja u Vijeću EU-a i Europskom parlamentu.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Ruža Tomašić napušta EU parlament, zamijenit će je Ladislav Ilčić, 1.0 out of 5 based on 1 rating

2 komentara za “Ruža Tomašić napušta EU parlament, zamijenit će je Ladislav Ilčić”

 1. Ja mislio odmah a ono 31.lipnja 2021.god.
  Nema od tog ništa. Koliko je meni poznato, gospođa Tomašić se svako malo povlači iz politike, kao prepušta mjesto mlađima. I to već desetak godina.
  Moj Ilčiću nemoj slučajno ovo slaviti jer bi mogao u bankrot.
  Nešto slično se je dogodilo Bunjcu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 2. Ja ne bih tako posprdno govorila o gospođi Tomašić! Ona je zaista,za svog mandata,mnogo učinila za ribarstvo u RH!Mislim da svi znaju kako moćne talijanske ribarice desetljećima ruju naše podmorje i uništavaju nam riblji fond,a što je najznakovitije,Talijani NEMAJU onaj čuveni lovostaj na sitnu plavu ribu kojeg mi,Hrvati uredno poštujemo!!Tako oni lijepo u to vrijeme stupaju u akciju …A što ih ponekad samo, uhvati i kazni naša obalna straža i policija,to je vjerujte-zanemarivo!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program