FOTOGALERIJA Promocija knjige “Nismo same”

Objavljeno: 05.2.2020. u 16:41
Autor: , e-mail: zeminea.cotric@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing


U  gradskoj knjižnici održana je promocija knjige koju je priredila Ivana Kalogjera „Nismo same“, a objavila izdavačka kuća Profil. Uz Ivanu Kalogjeru o knjizi su govorile i Goranka Perc, dopredsjednica udruge Nismo same i jedna od autorica, te urednica Adriana Piteša. ”NISMO SAME zbirka je intimnih ispovijesti žena oboljelih od raka, njihovih partnera, članova obitelji i prijatelja. Neke će vas od ovih priča rastužiti, neke će vas nasmijati, spoznaja da nekih od autorica više nema s nama mogla bi vas i rasplakati. No sve je to život. Sve su to životne okolnosti za koje svi mislimo kako se događaju nekim drugim ljudima i da se nikada neće dogoditi nama. Kada su mi prije nešto više od četiri godine liječnici rekli da bolujem od raka dojke, danima sam bjesomučno pretraživala internet u potrazi za pričama i savjetima osoba koje su preživjele dijagnozu maligne bolesti od koje se većini ljudi ledi krv u žilama. A onda sam te priče odlučila prikupiti sama“, istaknula je u predgovoru knjizi novinarka Ivana Kalogjera, osnivačica udruge i portala Nismo same za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.

Udruga je pokrenula i projekt Nisi sama – ideš s nama!, novu socijalnu uslugu kojoj je cilj osigurati ženama oboljelima od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama besplatan prijevoz taksijem.
Na portalu Nismo same dosad je objavljeno više od 150 inspirativnih priča u kojima se govori o iskustvu maligne bolesti, ali i tabuima koji se uz nju još uvijek vezuju.

Sama promocija knjige se je u stvari pretvorila u malu panel raspravu upravo zbog posebnosti teme kojoj je knjiga posvećena ali i djelovanje Udruge. Iz razgovora izniknuli su problemi, kao da sama bolest nije dovoljan problem, od već spomenutog prijevoza oboljelih na i sa terapija pa do stigmatizacije oboljelih koja je, na žalost, česta te nužnih i potrebitih stručnih psiholoških pomoći i kako komunicirati sa oboljelom osobom.

Posebna, pak, zahvala mora se uputiti hrabrim osobama koje su svoja najosobnija iskustva, promišljanja i doživljaje s ovom bolešću podjelile s javnošću  kroz ovu vrijednu knjigu.
Među autoricama su i žene iz Zadra i Zadarske županije.


.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.3/5 (8 votes cast)
FOTOGALERIJA Promocija knjige “Nismo same”, 3.3 out of 5 based on 8 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program