‘PRIVATNI OBAVJEŠTAJAC’ Kolinda ga otjerala, Zoki vraća: Lozančić ipak na Pantovčaku

Objavljeno: 12.2.2020. u 09:17
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Do danas nije jasno zašto je Kolinda Grabar Kitarović početkom 2016. jako pritiskala tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića da potpiše Lozančićevo razrješenje

Dragan Lozančić, nekadašnji ravnatelj SOA-e, koji je s te pozicije morao otići na inzistiranje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ipak ide na Pantovčak i bit će savjetnik novog predsjednika Zorana Milanovića. Milanoviću od iduće srijede počinje teći mandat, a s pojedinim savjetnicima još uvijek pregovara, piše Novi List.

Do danas nije jasno zašto je Kolinda Grabar Kitarović početkom 2016. jako pritiskala tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića da potpiše Lozančićevo razrješenje.

Govorila je tada da je on bio Milanovićev privatni obavještajac, ali nikada nije detaljno objasnila svoje tvrdnje.

Prilikom zadnje predizborne debate s Milanovićem, kada se otvorilo pitanje o Lozančiću, rekla je da “nije ispoštovao dogovor koji smo imali, da se odradi jedan posao koji je bio iznimno bitan za Hrvatsku”.

- Zavlačio je to mjesecima, dok se nije došlo blizu izbora – izjavila je Kolinda Grabar-Kitarović u sučeljavanju s Milanovićem na Novoj TV.

Drugim riječima, sugerirala je da je 2015. imala nekakav dogovor s Lozančićem, a da ga ravnatelj SOA-e nije htio realizirati nego je čekao parlamentarne izbore.

- Sve što smo Lozančić i ja radili ranije, prije nego što je ona postala predsjednica, ona je znala, bila je o tome informirana, ali to su stvari o kojima ne možemo govoriti jer su zaista u hrvatskom nacionalnom i sigurnosnom interesu – odgovorio je predsjednici Milanović na toj debati.

Što se tiče ostalih savjetnika, Marijan Mareković trebao bi biti savjetnik za branitelje, te će imati savjetnike za kulturu, obrazovanje, kao i za klimu i energetiku. Milanović razgovara s kandidatima za to mjesto, a među njima su navodno i dvije žene.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
'PRIVATNI OBAVJEŠTAJAC' Kolinda ga otjerala, Zoki vraća: Lozančić ipak na Pantovčaku, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program