Porezne kontrole nad pekarama

Objavljeno: 20.2.2020. u 17:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Porezna uprava objavila je da kreće u provjeru izdravanja fiskaliziranih računa. Tvrdi da još uvijek postoje mnogi porezni obveznici koji ne izdaju račune.

Informaciju o tome potvrdio je ministar financija Zdravko Marić. Kazao je da će djelatnici porezne i carinske službe tijekom dana napraviti jedan sustavni pregled.

- Kroz medijski prostor nastoji se stvoriti jedna kriva slika kojom se želi poreznu i carinsku službu prikazati u svjetlu koje nije dobro, kao da rade neku pretjeranu represiju koja je ciljana i diskriminatorna, kazao je.

Obraćajući se novinarima kazao je da su ga baš novinari za vrijeme ljetne sezone često pitali zašto porezna i carinska služba nije češće na terenu.

- U okviru porezne reforme naša ideja je bila da se zakonski propisi i podzakonski akti učine prohodnijima i jednostavnijima, transparentnijima, istaknuo je Marić.

Porezna služba objavila je da će u razdoblju od 20. – 26. veljače nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno oni koji su u djelatnosti – Proizvodnja pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, Trgovina na malo kruhom, pecivom, kolačima, tjesteninama, bombonima i slatkišima u specijaliziranim prodavaonicama te Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Porezne kontrole nad pekarama, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

1 komentar za “Porezne kontrole nad pekarama”

  1. Lažni Branitelj

    Pekari ne izdaju račune, a varaju i na težini proizvoda. Ukinite gotovinsko plaćanje, uvedite obavezu kartičnog plaćanja, za bilo koju djelatnost. Naravno, sve to, uz otpuštanje 30-50% uhljeba iz državnog aparata.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program