KOLINDA BI KARIJERU MOGLA NASTAVITI U INOZEMSTVU: Dobila je konkretnu ponudu s definiranim godišnjim primanjima

Objavljeno: 26.2.2020. u 10:06
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Kolinda Grabar Kitarović je nakon završetka svog predsjedničkog mandata zatražila opciju 6+6 i ured, no dobila je tri ponude za posao u inozemstvu

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uskoro će posjetiti svoju kćer koja studira na najprestižnijem američkom sveučilištu Harvardu, a vrijeme provedeno s druge strane Atlantika će iskoristiti i za razgovore o svojoj budućoj karijeri. Nakon isteka mandata, ona je aktivirala opciju 6+6, što znači da će pola godine primati punu predsjedničku plaću (oko 24.000 kuna), a potom će još pola godine primati pola tog iznosa. No, vjerojatno neće u cijelosti iskoristiti do kraja tu mogućnost.

Naime, ona je već dosad dobila puno poslovnih ponuda, a Novi list doznaje kako je jedna od njih i ona američkog Brookings instituta. Doznaje se kako je Grabar Kitarović odbila tu mogućnost zaposlenja, iako se radilo o konkretnoj ponudi s definiranim godišnjim primanjima.

Brookings institut postoji više od 100 godina i jedan je od najuglednijih liberalnih “think tankova” u SAD-u. Sami navode kako se više od 300 stručnjaka iz cijelog svijeta bavi dubinskim istraživanjima koja se vode novim idejama za rješavanje problema s kojima se društvo suočava na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini.

Predsjednik Brookingsa je od 2017. umirovljeni američki general John Allen, koji je bio gost bivše predsjednice sredinom 2015. kao posebni izaslanik američkog predsjednika za globalnu koaliciju u borbi protiv Islamske države. Predsjednica mu je uzvratila posjet u rujnu 2018., kada je posjetila njegov institut. On je nahvalio njezino ponašanje na Svjetskom prvenstvu u nogometu, poklonio joj kišobran i razgovarao s njom o temi “Hrvatski doprinos transatlantskim vezama i solidarnosti: Djelovanje iznad svoje kategorije”.

Nije posve isključeno da će bivša predsjednica surađivati s Brookingsom, no nema smisla da ode u inozemstvo, kada joj je Vlada Andreja Plenkovića prepustila prostorije u Visokoj ulici za potrebe njezina ureda. No, zakon ne precizira da bivši predsjednik mora boraviti u zemlji kako bi na raspolaganju imao ured, dva službenika, vozača i službeni automobil. Tako se doznaje od njezinih bivših suradnika s Pantovčaka, da Kolinda Grabar Kitarović ima “dvije ozbiljne ponude za predavanja na stranim sveučilištima o temama iz međunarodnih odnosa i to u trajanju i do jednog semestra”.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
KOLINDA BI KARIJERU MOGLA NASTAVITI U INOZEMSTVU: Dobila je konkretnu ponudu s definiranim godišnjim primanjima, 1.0 out of 5 based on 1 rating

4 komentara za “KOLINDA BI KARIJERU MOGLA NASTAVITI U INOZEMSTVU: Dobila je konkretnu ponudu s definiranim godišnjim primanjima”

 1. To je pravi posao za KGK, dubinsko istraživanje ničega.
  Ako kojim slučajem prihvati, u što sumnjam, neka povede i Jakova.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
 2. Neka pokrene ono što najbolje zna:
  “Ured za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

  Zadnji!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 3. Dobro je reko Kalmeta da je ona Hrvstski brend prepoznatljiv u svijetu. E nek sad neko kaže da naš Kalmeta laže ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Ako pravi dobru kafu ima da postane mnogo dobra sekretarica! Srečno!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program