JOSIPA, MIA, VANNA ILI LILLE? Tko je najbolje izveo “Lijepu našu”?

Objavljeno: 19.2.2020. u 08:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon što je Josipa Lisac na predsjedničkoj inauguraciji Zorana Milanovića izvela jednu od najosebujnijih izvedbi ‘Lijepe naše’, odlučili smo se prisjetiti još nekih više ili manje poznatih izvedbi…

Poslušavši izvedbu himne ‘Lijepa naša domovino’ Josipe Lisac u pratnji Zvjezdana Ružića na klaviru, reakcije javnosti bile su podijeljene; neki su se pobunili, a drugi izvedbu obasuli hvalospjevima.

Ukoliko još niste, njenu izvedbu možete poslušati ovdje:

Jedna od najzapaženijih izvedbi bila je ona Mije Negovetić, koja je 2015. godine ‘Lijepa naša domovino’ otpjevala uz klapu Sveti Juraj na mimohodu povodom 20. godišnjice vojne akcije ‘Oluja’. Ovu izvedbu dosad je na YouTubeu vidjelo više od dva milijuna ljudi.

Nakon današnje izvedbe Josipe Lisac, na Instagramu se vlastite izvedbe iz 2017. godine prisjetila i Lidija Bačić. Ona je ‘Lijepu našu’ izvela u studiju 24sata.

Jednu od neobičnijih izvedbi pronaći ćete na YouTube kanalu Medveščaka. Naime, 2012. himnu je na bubnjevima usred klizališta izveo Saša Maček.

U sklopu predsjedničke kampanje Miroslava Škore, u Rijeci je hrvatsku himnu krajem prošle godine izveo Žak Houdek:

Na oproštajnoj utakmici Zvonimira Bobana na Maksimiru 2002. godine, himnu je izvela Vanna.

Evo kako pak ‘Lijepa naša’ zvuči u izvedbi Đanija Stipaničeva:

Godine 2013. himnu su na Trgu bana Jelačića spektakularno izveli Domagoj Dorotić, zbor i simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije.

A tko zna, možda će vam najbolje ‘sjesti’ himna koju je više od 100 tisuća navijača pjevalo s nogometašima hrvatske nogometne reprezentacije na dočeku nakon osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program