Josipa Lisac obratila se javnosti

Objavljeno: 20.2.2020. u 20:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Glazbenica Josipa Lisac koja je izvodila hrvatsku himnu na inauguraciji novog predsjednika Zorana Milanovića, obratila se javnosti.

Priopćenje objavljeno na Facebook stranici Josipe Lisac prenosimo u cijelosti:

Ovim putem se obraćamo svim medijima i sudionicima rasprave na društvenim mrežama, koji već dva dana neumorno raspravljaju o himni i izvedbi proslavljene glazbene dive, gospođe Josipe Lisac.

Nažalost, ovdje se radi o potpunom nepoštivanju umjetničke slobode i kreacije glazbenice čiji stil obožavaju sve generacije i vide ju kao jednu od najvećih legendi domaće glazbene scene.

Svakom dobronamjernom čovjeku je jasno da se ne radi o nikakvom vrijeđanju himne, stil i način interpretacije gđe Josipe Lisac je opće poznat i ova je situacija još jedan dokaz da živimo u društvu u kojem su ozbiljno poljuljane osnovne ljudske i kulturne vrijednosti, kao i način komunikacije.

Na molbu gđe Josipe Lisac, željeli bismo Vas obavijestiti da ona više neće komentirati reakcije na izvedbu himne Republike Hrvatske prilikom prisege predsjednika Zorana Milanovića.

Isto tako neće komentirati niti prijedloge za kaznenu prijavu niti bilo kakve slične buduće reakcije pojedinaca, udruga ili institucija, neovisno o kojem mediju se radi.

Protekli dani bili su izrazito zahtjevni, stoga Vas molimo da imajući u vidu njezinu uvijek dobru suradnju sa svim medijima, poštujete njezinu privatnost. Zahvaljuje na podršci i tome što su mediji kroz silne osvrte svima prenijeli vjernu sliku sadašnjeg stanja u našem društvu.

Josipa Lisac, nedavno je napunila sedamdeset godina života, a u 53 diskografske godine snimila je iznimna glazbena djela kojima i danas izaziva divljenje na svojim brojnim koncertima.

Isto tako jedna je od najnagrađivanijih glazbenica koja je za svoja dostignuća sa suradnicima osvojila čak dvadeset i dva Porina, a ove godine na svečanoj dodijeli u Rijeci, 27. ožujka Upravni odbor Porina dodijelit će joj i Porin za životno djelo.

Josipa Lisac unikatna je pojava hrvatske glazbene scene, glazbenica vrijedna poštovanja i divljenja.

Sve je to glazba, a glazba jest ili je nema. Josipa Lisac, navodi se u priopćenju kojeg potpisuju Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa i Nikša Bratoš, predsjednik HGU.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (3 votes cast)
Josipa Lisac obratila se javnosti, 1.0 out of 5 based on 3 ratings

8 komentara za “Josipa Lisac obratila se javnosti”

 1. Predivno, komentar, ostala si uvijek ista…. istinska dama nikada se ne mijenja ona je diva to je u njoj u njenim genima, to se ne stiće takva se rađa, ponos zemlje koja je ima.čitav život traže joj manu iole malenu pogtrešku ali je nisu našli niti će.Orhideja ostaje orhideja.Bogatstvo zemlje je u različitosti i to se treba poštovati, tko je ne razumije ima na to pravo jer je različit od različitog,poštovanje divo, pozdrav s pjene od mora. Slavica

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (6 votes cast)
 2. Kad je počela sa tim svojim zavijanjem ja sam se uplašio.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 3. I onda si se popiša u gaće. Ti iglazba 2 pojma

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
 4. Lažni Branitelj

  Znamo Josipu i njenu kvalitetu, to što su zabrljali oni koji su je angažirali, to je druga priča. Josipa se ne triba nikom opravdavati, ona je jedna i neponovljive. Zamislite Dina Dvornika, kako bi on obradio himnu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
 5. Dama ostala nitko ne osporava
  No vjerojatno odavno nije imala zaradu pa malo u veljači izmijaukala za nekakav dobar honorar
  Neka

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.6/5 (7 votes cast)
 6. ….a tek njena antologijska izvedba Ave Marije iz Gubec Bega!!!!!Savršeno i neponovljivo!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
  • Uzalud je to objašnjavati publici koja pada u trans na Bačićku, Severinu, cajke i ostalo…

   Visok,

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.4/5 (5 votes cast)
 7. Moj sinko…a da jen tek Roko Prch odpiva…cha bi unda govorili a sveseMare sveMare koprcaaaaaajeeeee….nije Himna za svakogan izvodit ne

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (3 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program