IZVJEŠĆE STOŽERA: Na zadarskom području i dalje bez sumnje na koronavirus

Objavljeno: 27.2.2020. u 16:01
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Stanje na području Zadarske županije, vezano uz pojavu novog koronavirusa je stabilno, tijekom današnjega dana u zdravstvene ustanove na našem području nije se javila niti jedna osoba sa simptomima koronavirusa, a Stožer civilne zaštite Zadarske županije slijedi upute nacionalnog stožera. Kako bi se medicinsko osoblje dodatno educiralo, doc. dr. sc. Alan Medić, dr. med. spec. epidemiologije danas je u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo Zadar održao i predavanje za zdravstvene djelatnike o novom koronavirusu (SARS-CoV-2) i COVID-19 bolesti.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere, s naglaskom na analize potreba i utvrđivanje aktivnosti u narednom razdoblju.

Jučer je održan i sastanak Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s načelnicima županijskih stožera civilne zaštite i pročelnicima područnih ureda civilne zaštite MUP-a RH.

Na sastanku je zaključeno slijedeće:

Svi županijski Stožeri civilne zaštite organiziraju se prema modelu koji je za ovaj izvanredni javno-zdravstveni događaj s međunarodnim karakterom primijenio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Date su upute za organizaciju i načine stavljanja u funkciju karantenskog smještaja po županijama, u slučaju potrebe.

Komuniciranje svih mjera i aktivnosti županijskih stožera treba biti usklađeno sa Stožerom civilne zaštite RH.

Vezano za održavanje većih javnih okupljanja, u ovom trenutku procjenjuje se da ne postoji potreba za generalnom zabranom. Međutim, s obzirom na mogućnost promjene epidemiološke situacije, mjesto i sudionike, svaki događaj treba posebno razmotriti na županijskoj i/ili nacionalnoj razini.

Liječnici epidemiolozi obvezatno sudjeluju u radu županijskih stožera civilne zaštite.

Svi županijski stožeri moraju se upoznati s naputkom ministra zdravstva o postupanju zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj s ciljem zaštite bolesnika zbog epidemije sezonske gripe, kao i novih slučajeva koronavirusa.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program