Connect with us

Galerije

FOTOGALERIJA Karnevalski party u sv. Dominiku

Objavljeno

-

Velikom zabavom u crkvi sv. Dominka i u prostoru oko tog sakralnog spomenika pod nazivom Clubbing Mask, završen je posljednji radni dan ovogodišnje karnevalske gradonačelnice Grada Zadra Rite Ore pred današnju završnu Karnevalsku povorku, na kojoj će sudjelovati brojne kostimirane skupine sa svih strana Zadra i šire.

U velikom urbanom eventu s besplatnim ulazom i glazbi koju je do dugo iza ponoći puštao DJ Ivan Mastermix, uživalo je oko tristotinjak kostimiranih pučana svih generacija. Maske i kostimi su bili kreativni, inventivni i zanimljivi, pa je tročlani žiri sastavljen od organizatora ovogodišnjeg Zadarskog karnevala, Nene Stojakovića i njegovih suradnica s Radija 057 imao izuzetno težak posao pri izboru najboljih maski.

Na koncu su odlučili da su najbolje kostime imale dvije djevojke koje su činile duo Baroque Bitches, koje su uložile i truda i novaca kako bi rekonstruirale barokne haljine, maske i šminku.

Drugo je mjesto pripalo maski nazvanoj po aktualnoj izvođačici hrvatske himne Josipi Lisac, a treće kostimiranoj skupini Santa Muerte. Zanimljivo da su dvije prve nagrade osvojile – Danijele. Danijela je bila dio baroknog para, a u Josipu se također maskirala jedna poznata zadarska Danijela. Organizatori stoga razmišljaju dan već dogodine u sklopu Zadarskog karnevala prirede Danijelin bal na kojeg bi samo one pozivale uzvanike. Bilo kako bilo, svi nagrađeni će uživati u lijepim nagradama; večerama u zadarskim restoranima i koncertima u Guma baru za što će dobiti mukte ulaznice.

A najviše će uživati u činjenici da ih je najboljima proglasila Rita Ora, nezaboravna zadarska karnevalska Gradonačelnica na odlasku.

Zabava u, za ove prigode spektakularnom interijeru crkve sv. Dominik, imala je i uvod: nastup Jimmy Shakers Banda u dvorištu kompleksa sv. Dominika. Njihov je koncert valjda bio priređen prerano, pa nije privukao onoliko publike koliko zaslužuje, jer je ovaj rock i blues cover trio uistinu vrhunski.

I samo kratki podsjetnik: najveća ovogodišnja maskirana fešta u cijelom zadarskom kraju tek slijedi. Danas na Poluotoku. Od 14 sati kada će se ispod Muraja početi okupljati maskirane skupine Zadarskog karnevala 2020. Od 15 sati povorka kreće Liburnskom obalom gradskim ulicama do Narodnog trga, gdje su pozornica i Calypso Band, DJ Spella i DJ Davor, kobasice, pivo te žiri koji će proglasiti najbolje kostimirane skupine i ples do kad maškare god to budu htjele.

no images were found

Foto: TZG Zadar

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Galerije

FOTOGALERIJA Đir po gradu

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Kneževa palača – „Slike, odore i znakovlje iz Domovinskog rata“

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Djed Božićnjak obišao zadarsku Voštarnicu

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu