Connect with us

Zadar

(FOTOGALERIJA) KARNEVAL 2020. Gradonačelnica Ora obišla Zadar – kupila bi Morske orgulje i Donat, pogotovo hotel Zagreb, a na Pijaci nije platila ni mrkvu

Objavljeno

-

Karnevalska i privremena gradonačelnica Grada Zadra, megapopularna zvijezda svjetskog glasa Rita Ora, ispunila je jedno od svojih najvažnijih obećanja iz izborne kampanje te je krenula u višesatni Veliki obilazak i razgledavanje Grada, njegovih crnih i svijetlih točaka. U četvrtak ujutro Oru je ovoj njezinoj prvoj velikoj ophodnji pratila vjerna kujica Kimberly, tjelohranitelj te cijela svita novinara i fotoreportera dok joj je vodič kroz Grad bio osobno zadarski televizijski novinar Damir Granić koji će o ovom, samo naizgled neozbiljnom performansu snimiti dugometražni dokumentarni film.

Ora je s obilaskom krenula s Morskih orgulja koje su je ganule toliko da ih je poželjela kupiti. S tim da nije mogla vjerovati da koštaju samo 200.000 EUR-a pa će ih vjerojatno rezervirati sama za sebe.

Điradu po Gradu Ora je nastavila Rivom do hotela Zagreb. Bila je šokirana činjenicom da nekadašnji hotel danas više ne radi. Zato je i njega odlučila kupiti i nazvati ga po svojoj miljenici Kimberly. Nije joj bilo poznato da je još slavni Alfred Hitchcock također svojedobno htio kupiti taj hotel zbog, kako je tada govorio, “najljepšeg pogleda na Preko”, ali ni on nije uspio. Bio je, naime, brži od pretvorbe i privatizacije. Ali je zato dio scena za svoj najpoznatiji triler “Kill Bill” ( je Jedan i Dva) snimio baš u tom zadarskom hotelu. A naša je gradonačelnica Ora bila uvjerena da je Hitchcock svojedobno igrao s Luko Modrićem u Tottenhamu.

Za šetnje Rivom gradonačelnica je bila oduševljena Mediteranom kakav je nekad bio: bez stolova i klupica, kanti za smeće, bez struje i vode, samo s kukuruzima. I obećala je da će nakon koncerta u Sikovu ovoga ljeta, svakako još jednom navratiti u Grad.

Oduševila se Ora i sv.Donatom, i njega je htjela kupiti, ali joj je Damir Granić, na njezino veliko razočaranje, uspio nekako objasniti da se crkve ne kupuju. Obišla je potom i “Guma” bar gdje je novinarima objasnila:

– Sve bih ja ovo kupila, i hoću, što budem mogla, a što ne budem obećavam da ću naći neke investitore u svijetu. Štojaznam, neke Arape i sl. – rekla je u polutami “Gume”.

Iako je, znači, obećala da će “kupiti sve” Ora, za obilaska Pijace, gdje i izazvala najviše pozornosti, nije kupila ni kilo salate, a pa ni mrkvu s kojom se fotografirala. A građanima s kojima se sretala na Peškariji i Pijaci i koji su je zasuli pitanjima o njezinim budućim planovima i o još jednom veliko koncertu u Zadru, obećavala je, po svom dobrom starom običaju, sve i svašta, da bi se na kraju smjestila uz sok od mrkve na kratku stanku i jednu od najstarijih gradskih spomeničkih vrijednosti kafić “Abu”. Bila je, doduše, pomalo razočarana što je gazda Tome i barmenica Veki nisu počastili pićem, već ga je morala sama platiti. I sebi i sviti. A to, ruku na srce, ne priliči jednoj gradonačelnici.

Protokol Orina obilaska Grada kojem je na čelu umalo je naprasno prekinut jer se ona zaputila prema TIC-u i uredima Turističke zajednice grada Zadra kako bi odmah smijenila direktora TZ-a Marija Paleku i imenovala sebe na to mjesto, kako je i obećala u kampanji. Spriječili su je tjelohranitelj i ostali u pratnji koji su joj objasnili da to “sad nije nužno jer kad jednom kupi cijeli Grad onda, u pravilu postaje i direktorica TZ-a”.

Obilazak je nastavljen po protokolu: posjetom gradilištu nove Providurove palače koja će se, kako je Ora na licu mjesta saznala, graditi dvostruko duže nego ona stara, te gradilištu novih gradskih obrambenih zidina.

– Ja tink da morate staviti višu ogradu na ovaj woll da ne bi ljudi padali i kill sebe, end mislila da se ovaj zid mora zvati Muraj. Najbolje bi bilo Muraj – rekla je Ora zainteresirano na lošem hrvatskom i još gorem engleskom jeziku pružajući zidarima zaštitnu kacigu koju je nosila da joj daju autogram. Usput je jedva smirila sukob svog tjelohranitelja s djelatnicima Obala i lučica zbog nepropisnog parkiranja koje nje ovaj htio baciti u more. Na to mu je Ora odmah dala 500 EUR-a i obećala povišicu od 34 posto.

Nakon što je šetnju Gradom nastavila van Poluotoka gradonačelnica Ora je obišla i Burobran zgradu, nedavno izgrađeni ležeći neboder u TIZ-u. Osoblje iz pratnje joj je objasnilo da je zgrada tako impozantna da bi se postigao dvostruki efekt, poznati “dva u jedan”: to je i zgrada za življenje, ali i obrambeni zid od bure za Poluotok. Ora je bila impresionirana lucidnošću hrvatskih arhitekata! I investitora isto.

Posjetila je Ora i gradilište novog Centra za mlade gdje se susrela i s Željkom Markić koja je protestirala protiv tog Centra, a s kojom se Ora umalo i fizički nije sukobila. I bi da Markićku tjelohranitelj nije zavezao za stablo…

Dugotrajni posjet gradonačelnice Rite Ore Gradu kojeg vodi i jako voli nastavio se još nekoliko sati u kojima je posjetila park Vruljicu, zgradu novog hotela “Maraska” nakon čega je Ora otišla na kebab, te na kraju i divlji deponij na Žmirićima.

Na kraju ove duge, iscrpljujuće ali i zanimljive posjete Zadru Ora je samo uzdahnula:

– Vi hev maš tu du hir. Mr.Dukić… nau aj andrstend ju komplitli!

no images were found

 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

JOŠ PET DANA! / Sedmo izdanje Street Food Festivala: Kulinarski i glazbeni spektakl na Puntamici

Objavljeno

-

By

Zadarski Street Food Festival ponovno oduševljava posjetitelje kombinacijom vrhunske hrane i živih izvedbi domaćih glazbenih zvijezda

Najpoznatiji gastronomski i glazbeni događaj u Zadru – Street Food Festival –  vraća se po sedmi put na omiljeno mjesto okupljanja ljubitelja dobre hrane i glazbe – na Puntamiku! Od 26. travnja do 5. svibnja ova će destinacija postati vaše omiljeno odredište.

Ovaj festival postao je nezaobilazna destinacija za sve posjetitelje, bilo domaće i strane, koji žele uživati u jedinstvenom spoju okusa i ritmova uz predivan pogled na more.

Street Food Festival poznat je po svojoj raznovrsnoj ponudi hrane koja seže od tradicionalnih lokalnih specijaliteta do egzotičnih internacionalnih delicija koju s entuzijazmom spremaju najbolji zadarski ugostitelji. Posjetitelji će u čak deset dana imati priliku kušati sve – od sočnih burgera i tacosa do egzotičnih azijskih jela i slatkih poslastica, dok će se istovremeno zabavljati uz izvrsnu glazbu domaćih izvođača.

Na najljepšu pozornici u Dalmaciji stiže Sandi Cenov, genijalna ekipa iz TBF-a,  Petar Dragojević i energična Indira!

Atmosfera na festivalu bit će nezaboravna, kao i uvijek, uz odlične nastupe koji će posjetitelje držati na nogama do kasno u noć.

Sedmo izdanje Street Food Festivala na Puntamici očekuje se kao najveće do sada, s više izlagača hrane i još raznovrsnijim glazbenim programom

Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre hrane, odlične glazbe i vrhunske zabave da se pridruže ovoj gastronomsko-glazbenoj manifestaciji i stvore nezaboravne uspomene u prekrasnom ambijentu uz more.

Vidimo se od 26. travnja sve do 5. svibnja.

Street food festival otvoren je svakim radim danom od 16 do 24 sata, dok vikendom te 01.05. već možete uživati  u finoj spizi i osvježavajućim pićima od  12 do 24 sata.

Sve informacije potražite na www.zadarfoodfestival.com

 
Nastavi čitati

Grad

”Plavi kaftan” i ”Priscilla” u Kino Zoni

Objavljeno

-

By

Ovog četvrtka u Kino Zoni vas ponovno očekuje dvostruki program i svi oni koji to nisu ranije stigli, imat će tako priliku pogledati na Canneskom festivalu nagradom ovjenčan ”Plavi kaftan”, a zatim je na rasporedu kinoteke i premijera biografske glazbene drame Sofije Coppole ”Priscilla” koja prati ljubavni odnos naslovne protagonistice i kralja R’N’R’-a, Elvisa Presleya!

Halim i Mina vode trgovinu tradicionalnih kaftana u jednoj od najstarijih medina u Maroku. Da bi mogli držati korak sa zahtjevima izbirljivih kupaca, angažiraju Youssefa. Talentirani šegrt pokazuje zavidnu predanost u učenju umijeća vezenja i krojenja kojima ga podučava Halim, a Mina polako uviđa koliko je njezin suprug dirnut mladićevom prisutnošću…

Na svjetskoj premijeri filma održanoj na festivalu u Cannesu gdje je u konačnici osvojio spomenutu nagradu FIPRESCI, film ”Plavi kaftan” nakon projekcije dobio je ovacije publike u trajanju od čak petnaest minuta, a sve što je tom prilikom redateljica Touzani uspjela reći bilo je da je ovo film o ljubavi. Kao i njezin prethodni uradak “Adam” i ”Plavi kaftan” također je humanistička priča u kojoj se glavni likovi nalaze u suprotnosti s okolinom u kojoj žive. Niti jedan od tih filmova nisu tragedije, već su priče o toplini i ljubavi u drugačijoj formi koje će gledatelja ostaviti spremnog za povjerovati u najbolje dijelove ljudske prirode.

U filmu su glavne uloge ostvarili Lubna Azabal, Saleh Bakri te Ayoub Missoui kojemu je ovo ujedno bio i prvi glumački nastup. Sve troje su prema mišljenju kritičara odradili senzacionalan posao uz mirnu, suptilnu i sigurnu redateljsku ruku Maryam Touzani te stvorili nezaboravnu priču koja govori o različitim vrstama ljubavi, a jednu takvu ćete imati priliku pogledati i u biografskoj glazbenoj drami ”Priscilla”. 

Kad tinejdžerica Priscilla Beaulieu upozna Elvisa Presleyja na jednoj zabavi čovjek koji je već u tom trenutku najveća moguća rock’n’roll superzvijezda u privatnim trenucima potpuno neočekivano postaje netko drugi: zaljubljen, saveznik u usamljenosti i ranjiv najbolji prijatelj…

U ovom duboko dirljivom i zanosno detaljnom portretu o ljubavi, fantaziji i slavi scenaristica i redateljica Sofia Coppola nam kroz Priscilline oči predstavlja do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita, odnos Elvisa i Priscille te njihov turbulentan brak, od njemačke vojne baze do Gracelanda, njegovog imanja iz snova.

Naslovnu ulogu impresivno tumači Caillee Spaeny koja je za svoj nastup nagrađena nagradom za najbolju glumicu na festivalu u Veneciji i nominacijom za Zlatni Globus, dok ostatak glumačke ekipe čine još i: Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk i Tim Post.

”Plavi kaftan” je na rasporedu u četvrtak 18. travnja s početkom od 18 h, dok nas od 20h očekuje ”Priscilla”. Projekcije se održavaju u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 
Nastavi čitati

Grad

Plamen Sportskih igara mladih dolazi u Zadar

Objavljeno

-

By

Sportski tereni Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u četvrtak, 18. travnja  u 12.30 sati domaćin je Telemach Dana sporta u organizaciji Plazma Sportskih igara mladih. Na sportsko-edukativnom danu djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu koja će se održati krajem srpnja u Rijeci. Djeca koja izbore plasman na državnu završnicu tri dana će se besplatno kupati, igrati i družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Plazma Sporske igre mladih potiču na toleranciju, inkluziju, fair play, ali i korektno navijanje, tako da od ove godine posebna nagrada dodijelit će se i najboljoj navijačkoj ekipi.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, MIS turnir u odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, PAKET24 Cup u tenisu. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su besplatne i otvorene na web stranici igremladih.com.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu