FOTOGALERIJA Gimnazija Franje Petrića pobjednik Srednjoškolske lige košarkaša

Objavljeno: 04.2.2020. u 13:30
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Pobjedom Gimnazije Franje Petrića, popularnoga MIOC-a, završeno je natjecanje u Srednjoškolskoj ligi košarkaša u organizaciji Županijskoga saveza školskoga sporta i pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u popularnoj „trici“ pred dobro popunjenim gledalištem, MIOC je u finalnoj utakmici dominirao u tri četvrtine, ostvario uvjerljivu prednost prikazavši kvalitetnu igru i zasluženo je nadmašio suparnika iz Gimnazije Vladimira Nazora.

Finale:

GIMNAZIJA V. NAZORA – GIMNAZIJA F. PETRIĆA 41:51

(9:13, 10:17, 4:11, 18:10)

Suci: Modrić i Banović

Gimnazija V. Nazora: Pedić, Zdrilić 3, Perinović, Šantić, Peričić, Žilić, Babara 11, Klarica 17, Sladić 2, Beljan 8, Lisica. Voditelj: Ante Knežević

Gimnazija F. Petrića: D. Matulina 6, Stanović 14, Horvat 12, Petković 4, Govorčin 2, Vanjak 2, Klarić 11, Klarin, Surić, Jukić, M. Matulina, Blaslov. Voditelji: Helena Hordov i Niko Marin

Najbolji igrač tijekom natjecanja bio je Lovre Stanović (MIOC), a za najboljega strijelca natjecanja proglašen je Toni Babara (Nazor);

U najboljoj petorci su Domagoj Horvat (MIOC), Toni Babara (Nazor), Lovre Stanović (MIOC), Krševan Klarica (Nazor) i Edis Korman (Strukovna).

Podbacivanjem lopte na početku utakmice, finale je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić. Cilj košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije, koja se održava već tri godine, je animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

„Naš Županijski savez školskog sporta proširio je broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola, što govori da kod mladih postoji veliki interes za bavljenje sportom. Sredstva u županijskom proračunu su osigurana jer smatramo da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika. Želimo da se na prostoru cijele Zadarske županije potakne sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život. Čestitamo Gimnaziji Franje Petrića koja je bila i prvak Hrvatske, te su nastupili i na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj“, rekao je Šimunić.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
FOTOGALERIJA Gimnazija Franje Petrića pobjednik Srednjoškolske lige košarkaša, 2.3 out of 5 based on 3 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program