(FOTO) MULTI VALENTINOVO U EKONOMSKOJ Humanitarna lutrija: Srce za multiplu

Objavljeno: 14.2.2020. u 18:07
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Dan zaljubljenih, dan ljubavi u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi nije protekao uobičajeno.

Članovi likovne radionice Pinel poželjeli su umnožiti i podijeliti ljubav te ujedno razveseliti članove Društva oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije.

Organizirali su humanitarnu lutriju s mnogobrojnim maštovito i prigodno oslikanim predmetima – simbolima ljubavi kojima možemo darivati one koje volimo.

Dan uoči Valentinova naši su se učenici imali priliku upoznati s MS-om, kroničnom autoimunom bolesti čudnoga imena – multipla skleroza. Predsjednik Društva oboljelih Patrik Puljić, naš bivši učenik, kroz izuzetno zanimljiv razgovor upoznao je učenike s bolešću s ciljem da se smanje predrasude prema oboljelima. Bolest je neizlječiva i nepredvidivog tijeka, bolest s tisuću lica. Svakog oboljelog dovodi do funkcionalne nesposobnosti različitog stupnja, pa ih se vrlo često ne razumije ili se krivo tumače simptomi njihove bolesti.

Provedena edukacija, više nego uspješno provedena akcija Srce za multiplu kojom smo multiplicirali ljubav, radost, pjesmu i ples učinili su da je ovo jedno od najljepših Valentinova koje će se pamtiti i kojim poručujemo svim ljudima s manje poznatim bolestima da nisu sami, da ih prihvaćamo, razumijemo i volimo.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
(FOTO) MULTI VALENTINOVO U EKONOMSKOJ Humanitarna lutrija: Srce za multiplu, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program