CRKVA OSUDILA SHOW Kontroverzni reality uskoro na RTL-u: U brakove s neznancima hrle čak i Hrvati

Objavljeno: 18.2.2020. u 09:25
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

BRAK NA PRVU Kako doznajemo, na RTL-u će se ubrzo prikazivati show u kojem će se kandidati iz Hrvatske vjenčati svega nekoliko minuta poslije upoznavanja

Ja sam Ana, drago mi je. Ante, i meni je drago. Hoćemo sklopiti brak iako smo se upoznali prije nekoliko minuta? Ma može! Ovo je scenarij koji će ubrzo gledati publika u Lijepoj Našoj.

Kako doznajemo, na RTL-u će se prikazivati hrvatska inačica popularnog showa “Married At First Sight” i zvat će se “Brak na prvu”. Riječ je o sociološkom eksperimentu u kojemu se dvoje potpunih stranaca prvi put susretnu pred oltarom i pristaju na brak.

Tako započinju njihov zajednički život i velika ljubavna avantura. I dok mnogi parovi strepe zbog ulaska u brak bez obzira na to što su u višegodišnjim vezama, ovi natjecatelji nemaju taj problem.

Tako će nekoliko minuta prije vjenčanja upoznati partnera/icu o kojem ne znaju apsolutno ništa – čime se bavi, kakvo je njegovo obiteljsko stablo, koje mu je stanje bankovnog računa, ima li fetiše u krevetu… Pa čak neće znati ni kako izgleda osoba s kojom bi se trebali vjenčati.

Ipak, potencijalni supružnici imat će čak nekoliko minuta vremena da se odluče za brak, jer to je ipak dovoljno vremena da procijenite osobu s kojom biste trebali provesti ostatak života.

Za očekivati je da će biti slomljenih srca i suza poslije nogiranja pred oltarom. Zbog takvog koncepta show se u pojedinim zemljama našao na meti Crkve koja smatra da se time trivijalizira brak.

- Najvažnije je da su parovi sposobni komunicirati i razriješiti sukobe. Očito je da je to nemoguće u situacijama poput onih u showu. Ovdje se trivijalizira obaveza i svrha braka – ustvrdio je katolički biskup Patrick Dunn komentirajući australsku verziju showa.

S njim se složio Bob McCorskie, vođa grupe Family First, koja promovira konzervativne i kršćanske vrijednosti.

- Brak nije socijalni eksperiment ni reality show. Brak nije nešto u čemu ćete imati probni period s opcijom da se odmah razvedete, kao što je to prikazano u ovom showu – poručio je McCorskie.

No dvoje stranaca nisu slučajno spojeni pred oltarom, nego se parovi pažljivo biraju, a to čini tim stručnih eksperata iz područja psihologije i ljubavnih odnosa koji kroz niz različitih testova pronalaze kompatibilne parove. Nakon vjenčanja parovi odlaze na medeni mjesec te se prati njihov zajednički bračni život i razvoj odnosa.

Sve troškove vjenčanja i medenog mjeseca pokriva produkcija. Navodno će se u RTL-ovoj verziji showa pratiti ljubavne avanture šest parova, a naslućuje se da će eksperti biti profesor psihologije, predavač i trener Boris Blažinić, zatim spisateljica Ingrid Divković te stručnjakinja za ljubavne odnose, Ita Štefanek.

Kako doznajemo, “Brak na prvu” počeo je sa snimanjem krajem prošle godine te se snimao na raznim lokacijama diljem Hrvatske. Inače, format je originalno nastao u Danskoj, a prva sezona se prikazivala 2014., nakon čega je show rapidno doživio veliki uspjeh u cijelom svijetu i postao jedan od najgledanijih sadržaja.

Osim u Danskoj, reality se dosad prikazivao u Australiji, gdje je doživio veliki uspjeh, zatim u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Finskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Italiji, Poljskoj, Izraelu i susjednoj Srbiji, u kojoj se naziva “Brak na neviđeno”.

Mogu li se kandidati zaista zaljubiti u osobu s kojom su se vjenčali svega nekoliko minuta nakon upoznavanja, gledatelji u Hrvatskoj doznat će ubrzo…

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program