U MLJEVENOJ KAVI PRONAĐEN UZNEMIRUJUĆI SASTOJAK: Velike su šanse da ste s njom već popili i ovu grozotu

Objavljeno: 26.1.2020. u 09:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ništa se ne može učiniti da se te napasti filtriraju iz kave jer one jednostavno ‘srastu’ sa zrncima

Brojni ljudi ne mogu zamisliti početak dana bez kave, ali nakon ovoga otkrića neki bi se mogli ekspresno odreći te slatke jutarnje navike. Svi oni koji kupuju mljevenu kavu sada bi se mogli naći u gabuli.

Jeste li ikad iskusili alergijsku reakciju nakon svježe pripremljene kave kod kuće? Objašnjenje bi vam moglo zgaditi život? Naime, čini se kako uopće niste alergični na kofein ili kavu kao takvu, već na neočekivan sastojak od kojega ćete se naježiti.

Ako kavu spravljate od industrijski mljevenih zrna, postoji velika šansa da konzumirate i ponekog mljevenog žohara, prenosi Mirror. Sveučilišni profesor biologije Douglas Emlen prvi je proveo istraživanje na ovu temu.

Na to ga je potaknula svojevremena tvrdnja njegova profesora, koji je pio isključivo kavu iz aparata u kafićima. Mljevena mu nije padala na pamet zbog, kako mu je rekao, opasnosti od žohara. Nakon godina predavanja entomologije te istraživanja insekata, profesor Emlen postao je alergičan na žohare, koje je često držao u rukama.

Više nije mogao dotaknuti žohara da ne dobije alergijsku reakciju. Slično mu se događalo i kada bi pio kavu od mljevenih zrna. Kada je proučio poveznicu, profesor je otkrio da se mljevena kava radi od golemih paketa koje nerijetko zaraze žohari.

Emlen je objasnio kako se ništa ne može učiniti da se te napasti filtriraju iz kave jer one jednostavno “srastu” sa zrncima. Već osjećate mučninu? Ima još! Dr. Emlen dodaje kako američki standardi dopuštaju da kava sadržava čak 10 posto insekata.

A, sada tek slijedi prava “bomba”. Naime, čokolada koja se radi od kakaovca nagomilanog u golemim paketima, ima sličnu sudbinu. Mi smo upravo završili s kavom i čokoladom, a vi?

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 komentara za “U MLJEVENOJ KAVI PRONAĐEN UZNEMIRUJUĆI SASTOJAK: Velike su šanse da ste s njom već popili i ovu grozotu”

 1. Lažni Branitelj

  Gledao sam dokumentarnu emisiju o Japanu, di lik uzgaja žohare za prehranu.
  Po ovom, nikad nebi sili u restoran, jer su skladišta i kuhinje često dom štakorima, a da ne spominjem, koliko puta vam je kuhar pljunuo u pjat.
  Netko je alergičan na ovo, netko na ono, a mi Hrvati smo alergični na rad i red.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
 2. U kavi jednog zd proizvodjaca bio je nokat…Nisam moga virovati ali eto. Ziva istina. Naravno cili paket kave bacen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Neću spominjati tvornicu, naša je…U konzervi sardina nađoh komadić rukavice, lateks. Bar se nadam da nije bilo nešto drugo.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program