“Portret djevojke koja izgara” u Kino Zoni

Objavljeno: 15.1.2020. u 10:45
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nova filmska godina u Kino Zoni započela je maestralno. Naime, prva projekcija filma „Parazit“ održana u petak ostavila je organizatore zatečenima izuzetnim interesom te do posljednjeg mjesta ispunjenom Koncertnom dvoranom Kneževe palače. S obzirom da je interes za filmom dvostruko premašio broj mjesta ogranizirala se tri dana kasnije i dodatna projekcija filma, također izuzetno dobro posjećena.

Ovog petka nam u Kino Zonu stiže pak još jedan briljantan film, a riječ je o višestruko nagrađivanoj povijesnoj romantičnoj drami “Portret djevojke koja izgara”.

Na izoliranom otoku u Bretanji krajem 18. stoljeća susreću se Heloïse, mlada plemkinja netom izašla iz samostana koju čekaju zaruke u Milanu, i Marianne, slikarica koja na poziv djevojčine majke dolazi naslikati njezin portret kako bi je budući zaručnik prepoznao. No Heloïse se ne želi udati i odbija pozirati, stoga Marianne dobiva zadatak da bez djevojčina znanja naslika portret, a za to vrijeme će se predstavljati kao njezina pratiteljica. Svakodnevno druženje i prijateljstvo ubrzo će prerasti u žudnju i intenzivan ljubavni odnos.

Film propitkuje značenje roda, spola i seksualne orijentacije, problematizira temu neželjene trudnoće i nezadovoljstva dogovorenom udajom. Predivno snimljen, režiran, napisan i odglumljen, “Portret djevojke koja izgara“ se okitio brojnim priznanjima i nominacijama od kojih valja izdvojiti nagradu za scenarij i Queer palmu na festivalu u Cannesu, najbolji scenarij na “Europskim Filmskim Nagradama”, nominaciju za najbolji strani film na “Zlatnim Globusima” i brojne druge.

Film se prikazuje ovog petka, 17. siječnja, u Koncertnoj dvorani Kneževe palače od 20 sati, a pošto i za njega postoji veliki interes, osigurajte svoje ulaznice na vrijeme. Cijena ulaznica je 20 kuna, a možete ih kupiti svakog radnog dana od 08 do 14h u uredu Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te ispred ulaza u Koncertnu dvoranu Kneževe palače 45 minuta prije početka projekcije.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program