NOĆ MUZEJA 2020. U crkvi sv. Nikole dječja radionica “Potraga za potopljenim blagom”

Objavljeno: 27.1.2020. u 13:17
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U nastavku donosimo Međunarodnog centra za podvodnu arehologiju u Zadru za Noć muzeja 2020.

Posebnost ovogodišnje manifestacije je što će se u prostoru nekadašnje crkve sv. Nikole održati jako zanimljiva dječja radionica „Potraga za potopljenim blagom“:

“Podvodna arheologija za mnoge je ljude izuzetno egzotična grana znanosti. Iako su svi čuli da naše more skriva brojne brodove koji su u drevnim vremenima potonuli u morske dubine, malo ljudi zna kako se priča o tim događajima rekonstruira. Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru posjetiteljima će na dječjoj radionici „Potraga za potopljenim blagom“ koja se održava od 19 do 20 h predočiti kako se odvija podvodno arheološko istraživanje. Djeca će uz vodstvo stručnjaka moći iskopavati pješčane slojeve na improviziranom morskom dnu u kojima se očekuju arheološki nalazi koje će mali stručnjaci potom morati dokumentirati i zapakirati. Privremeni dječji podvodni arheolozi svoje će nalaze potom predati svojim kolegama malim restauratorima koji će otkrivene nalaze restaurirati i rekonstruirati u čemu će im pomoći stručnjaci iz odjela za restauraciju MCPA Zadar.

U galeriji podvodne arheologije MCPA Zadar posjetitelji će od 18 do 1 h moći razgledati izložbu na kojoj će podvodni arheolozi dočarati rezultate podvodnih arheoloških istraživanja koje je do sad Centar proveo. Na izložbi su izloženi najzanimljiviji nalazi iz tih istraživanja, a priču o istraživanju i o svakom nalazu moći će se doznati kroz stručno vodstvo podvodnih arheologa MCPA Zadar. Svaki stoti posjetitelj Galerije biti će nagrađen prigodnom nagradom.

Posjetitelji će imati priliku razgledati i unutrašnjost skrivene barokne ljepotice, nekadašnje crkve sv. Nikole. Uz stručno vodstvo dobiti će uvid u dio bogate prošlosti koju ovaj prostor baštini. Bakljama osvijetljeni ostaci baroknih ukrasnih elemenata stvaraju poseban ugođaj koji posjetiteljima ostaje u neizbrisivom sjećanju.

Zaronimo u petak zajedno u tajne podvodnih nalazišta.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program