NAJAVA “Medena zemlja” u ponedjeljak u Kino Zoni

Objavljeno: 19.1.2020. u 14:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon fantastično posjećenih projekcija izvanrednih igranih filmova “Parazit” i “Portret djevojke koja izgara” siječanj u Kino Zoni nastavlja se već ovog ponedjeljka s iznimno hvaljenim i višestruko nagrađivanim makedonskim dokumentarcem “Medena zemlja”.

Radnja filma prati medaricu Hatidžu, sredovječnu ženu koja živi s bolesnom i teško pokretnom majkom i svojim pčelama u zabačenom, napuštenom makedonskom mjestašcu. Premda im je život iznimno oskudan i težak, Hatidža i njezina majka žive gotovo harmonično u koheziji s prirodom koja u zimskim danima zna biti osobito okrutna. Za njih dvije sve se promijeni onog dana kad se u mjestašce doseli Hussein sa svojom mnogobrojnom familijom.

Kakve posljedice ljudska pohlepa ostavlja na živote nedužnih? Gdje se briše granica između čovječnosti i profita? Ovaj prekrasno snimljeni dokumentarni biser pruža nam odgovore na ta i mnoga druga pitanja i tjera nas na propitivanje vlastitih života. Koliko nam je uistinu potrebno za komotan život? Kakvo nasljeđe ostavljamo onima koji slijede?

Na trenutke predivan, inspirirajući i gotov poetičan, a s druge strane iznimno okrutan, mučan i težak za gledanje, “Medena zemlja” je dokumentarac koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Od pustih priznanja na festivalu u Sundanceu pa sve do jedinstvenih nominacija za Oskara u kategorijama najboljeg dokumentarnog filma i najboljeg stranog filma, “Medena zemlja” nastavlja svoj pobjednički put, a zahvaljujući vrijednoj ekipi Kino Zone, zadarska publika će ga moći pogledati ovog ponedjeljka u 20h u prostorijama Koncertne dvorane Kneževe palače. Nakon same projekcije bit će upriličen moderirani razgovor s izv.prof.dr.sc. Janjom Filipi iz Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru i Zlatkom Elveđijem iz Pčelarske udruge Dalmatina. Razgovor moderira umjetnički voditelj Kino Zone, doc.dr.sc. Mario Županović.

Ulaznice možete kupiti svakim radnim danom od 8 do 14h u prostorijama Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji projekcije 45 minuta prije početka. Obavezno dođite jer će platnom Kino Zone teći prava filmska med!

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program