Connect with us

Sport

NA VRHU TABLICE Zadar u Krešinom domu bolji od Splita

Objavljeno

-

Dalmatinski derbi u susretu 16. kola HT Premijer lige odigrali su u Krešinom domu košarkaši Zadra i Splita, piše Radio Zadar

Nakon četrdeset minuta igre do pobjede su rezultatom 92:74 stigli igrači Zadra. Do dva boda Zadar je predvodio Martin Junaković s 23 koša dok je kod Splita najviše 12 dao James Washington.

Zadar je dobro krenuo u susret te je vrlo brzo poveo 9:3. Brzo su se gosti konsolidirali te su nakon deset minuta vodili 15:23.

Na polovici druge četvrtine Zadar je imao prednost 26:25. Dvadeset minuta igre bilo je iza nas a domaćin je vodio 36:35.

Serijom 15:0 igrači Danijela Jusupa na otvaranju treće dionice imali su prednost 51:35 a na ulasku u zadnji period rezultat je glasio 68:49 za Zadar.

Ništa značajnije nije se dogodilo u preostalih deset minuta te je domaćin tako stigao do petnaeste pobjede u ovom natjecanju koja ga i dalje ostavlja samog na vrhu tablice.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

DALMATINSKA LIGA / Deset odličja AK Alojzije Stepinac u Makarskoj, istaknule se Marasović i Dominiković

Objavljeno

-

By

U 1. kolu Dalmatinske atletske lige održanom u Makarskoj atletičari AK Alojzije Stepinac su osvojili 10 odličja. Dominirale su kadetkinje koje su u Zadar donijele četiri odličja. Najzapaženiji rezultat ostvarila je Petra Marasović koja je u skoku u vis bila srebrna. Preskočila je 150 cm koliko i pobjednica Cvita Klarić iz ASK Zadar, ali iz većeg broja pokušaja. 

U bacanju kugle Rahela Miolović je osvojila srebrno, a Iva Dražović brončano odličje. Broncu je uzela i Zara Šilić u utrci na 100 metara s preponama. Kod kadeta Mihael Dražević je bio drugi u skoku u vis. Štafeta mlađih kadetkinja bila je četvrta, a Franka Gvardiol u skoku u dalj peta.

Limačica Ita Halić (2013. godište) bila je druga u utrci na 300 metara te peta na 60 metara. Ines Barančić je među limačicama rođenim 2014. godine  na 60 metara bila brončana, a Matija Antišin u godinu dana mlađoj konkurenciji peta.

U seniorskoj konkurenciji Mary Šilić je osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja. Mlađa juniorka Paula Dominiković je bila zlatna na 800 te srebrna na  200 metara.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, mažoretkinje, vaterpolo…

Objavljeno

-

By

Petak, 19. travnja 2024.
KOŠARKA – ABA liga, doigravanje: Zadar – Budućnost, Dvorana Krešimira Ćosića u 19 sati.
ODBOJKA – Hrvatsko prvenstvo u maloj i u mini odbojci, pomoćne dvorane 1 i 4 od 10 sati.

Subota, 20. travnja 2024.
MAŽORET – 42. državni turnir, Dvorana Krešimira Ćosića od 9 sati.
NOGOMET – Mlađi pioniri i pioniri: Arbanasi – Neretva u 13, 30 i u 14, 45; pionirke i kadetkinje: Donat – Međimurje u 16 i u 17, 30 sati.
VATERPOLO – Prvenstvo ml. juniora: Zadar 1952 – Jug u 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja utakmice bazen neće biti dostupan građanima.
ODBOJKA – Hrvatsko prvenstvo u maloj i u mini odbojci, pomoćne dvorane 1 i 4 od 10 sati.
KOŠARKA – Prva ženska liga: Zadar – Vodice, pom. dvorana 3 u 15 sati.

Nedjelja, 21. travnja 2024.
NOGOMET – Mlađi pioniri: Zara – Zadar II u 8; pioniri: Zara III – Abeceda u 9, 15; papaline: Zara II – Sv. Mihovil u 10, 40; kadeti i juniori: Arbanasi – Velebit u 11, 45 i u 13, 45; papaline: Zadarnova – Arbanasi u 16; seniori: Abeceda – Zlatna luka u 17 sati.
VATERPOLO – Prvenstvo ml. juniora: Zadar 1952 – Jadran u 11 sati.
Napomena: U vremenu održavanja utakmice bazen neće biti dostupan građanima.
ODBOJKA – Hrvatsko prvenstvo u maloj i u mini odbojci, pomoćne dvorane 1 i 4 od 10 sati.
KOŠARKA – LIKAR: Veterani Puntamike – Jadera u 11 i Voštarnica – Sabunjar u 12, 30; U 17: Diadora – Alkar u 14 sati, sve u pom. dvorani 3.

 
Nastavi čitati

Sport

PAKOŠTANE, 1. SVIBNJA / Tradicionalni rekreativni MTB Maraton Vransko Jezero 2024.

Objavljeno

-

By

I ove godine u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane održati će se rekreativni MTB „Maraton Vransko jezero 2024″ i to tradicionalno 1. svibnja.

Što je Maraton Vransko jezero?

To je kultna brdsko-biciklistička utrka oko Vranskog jezera koja je za veliku većinu rekreativnih biciklista bila prva utrka u svijetu natjecanja i samim time ostala im je u posebnom sjećanju. Za one druge kategorije biciklista, onih ozbiljnijih bila je odskočna daska i priznanje njihove ljubavi koje gaje prema biciklizmu.

“Veseli nas što ćemo ponovo i ove godine organizirati rekreativni MTB Maraton “Vransko jezero” 1.5. 2024 na Praznik rada. Približavajući se drugom desetljeću postojanja maratona možemo zaključiti da se svake godine priključuje sve veći broj domaćih i stranih natjecatelja što nam daje dodatni poticaj ali i potvrdu da Maraton Vransko jezero postaje prepoznatljivi brend u brdskom biciklizmu kao takav i da nas obavezuje da takav brend zadržimo kao vrijednost naše mikrolokacije. Ova godina nam je posebna zbog 10.rođendana našeg kluba tako da se nadamo da će odaziv biti što veći. “- naglasio je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane 

Planirani start utrke je u 12.00 sati uz centra Pakoštana. Sama staza smještena je oko Vranskog jezera s prekrasnim panoramskim pogledom na tirkizno zeleno Vransko jezero.

„Ovaj maraton za nas je poseban ne samo zbog duge tradicije koja se proteže kroz njega nego i zbog svih uključenih sudionika u organizaciju. Velika podrška su nam članovi DVD Pakoštane-Vrana-Vrgada koji nam pomažu svaku našu utrku. Naravno moramo napomenuti sve članove BBK Pakoštane i njihove obitelji koji godinama volonterski pripremaju, organiziraju sami maraton ali i sve ostale utrke. Ovim putem se zahvaljujemo i TZ Općine Pakoštane i direktorici Danijeli Vulin, na podršci koju nam daju od samih početaka osnivanja kluba ali i kroz pomoć oko organizaciju ovakvih utrka.”- izjavili su iz BBK Pakoštane

Utrka se održava u više kategorija:

Kategorija Rekreacija Žene (33km/350m ukupno uspona)

Kategorija Sport Žene (33km/350m ukupno uspona)

Kategorija Rekreacija Muškarci (33km/350m ukupno uspona)

Kategorija Sport Muškarci (33km/350m ukupno uspona)

E-bike žene: jedinstvena kategorija (33km/350m ukupno uspona)

E-bike muškarci: jedinstvena kategorija (33km/350m ukupno uspona)

„Ovim putem pozivamo sve bicikliste rekreativce i one malo ozbiljnije da se prijave na utrku. Nadamo se da ćemo ove godine ponovo vidjeti stara već prijateljska lica, ali i one koji će se tek krenuti natjecati. Veseli nas i najava stranih natjecatelja iz Slovenije,Poljske, BiH koji se svake godine vraćaju na naš Maraton.”- BBK Pakoštane

Prijave su otvorene na stranici: stoperica.live, a sve dodatne informacije o samom događaju možete pronaći na društvenim mrežama i na web stranici BBK Pakoštane.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu