Goran Ivanišević primljen u Kuću slavnih

Objavljeno: 28.1.2020. u 09:33
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević primljen je u Kuću slavnih.

Ivanišević je sakupio najviše glasova navijača za ulazak u Tenisku kuću slavnih, što mu je donijelo dodatna tri postotna boda u izboru. S njim je u Kuću slavnih primljena i Španjolka Conchita Martínez, osvajačica Wimbledona 1994. godine.

Goran Ivanišević novi je član Međunarodne teniske kuće slavnih! Goran je ušao u ugledno društvo i postao je prvi Hrvat u Kući slavnih u američkom Newportu – s novim priznanjem za fantastičnu karijeru…

Od četiri nominirana kandidata, hrvatska teniska legenda i prvak Wimbledona 2001. godine Goran Ivanišević završio je na prvom mjestu, prikupivši najveći broj glasova navijača. Wimbledonska pobjednica Španjolka Conchita Martínez završila je na drugom mjestu, švedski tenisač Jonas Bjorkman završio je na trećem mjestu, dok je četvrti Španjolac Sergi Bruguera.

Ivaniševiću je ovo druga godina zaredom da je bio nominiran za ulazak u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.

Karizmatični Splićanin osvojio je Wimbledon 2001. godine i jedini je kojemu je to uspjelo ostvariti s pozivnicom. Osvajač je i dviju olimpijskih bronci u Barceloni 1992. godine, a tijekom karijere se uspio dočepati 2. mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici.

Izabrani kandidati u Kuću slavnih bit će uvršteni 18. srpnja na posebnoj svečanosti tijekom završnog vikenda teniskog turnira koji se odigrava na travnatim terenima u Newportu.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Goran Ivanišević primljen u Kuću slavnih, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program