GENERAL O “GENERALU” Gotovina: “Ne vodim računa o tome kako je prikazan moj lik”

Objavljeno: 17.1.2020. u 10:25
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Gotovina je za 24sata rekao kako on nije osoba koja bi mogla komentirati seriju ‘General’ koja se vrti oko njegova života. Istaknuo je kako to baš i nije njegova stvar, a u ranijim intervjuima pohvalio je Vrdoljaka

Svakog ponedjeljka gledatelji željno iščekuju novu epizodu serije ‘General’. Dosad ih je prikazano šest od osam, a serija redatelja Antuna Vrdoljaka (88) naišla je na brojne kritike i probleme.

‘General’ s ocjenom 1,9 na internetskoj stranici IMDb trenutačno dijeli drugo mjesto na listi najgorih hrvatskih serija sa ‘Nad lipom 35′, a na prvom mjestu je hrvatska inačica popularnih ‘Bračnih voda’ (1,6). S obzirom na to da gledatelji u seriji stalno nalaze gafove, čim je izašla prva epizoda, nazvali smo generala Antu Gotovinu (64) da nam je prokomentira i kaže svoje viđenje stvari.

- Tonči Vrdoljak je moj prijatelj. On ima svoj posao, umjetnik je, bavi se time. Ja nisam kritičar, a seriju nisam ni gledao – rekao nam je ekskluzivno Ante sredinom prosinca prošle godine.

Međutim, pogreške u seriji nastavile su se i u idućim epizodama pa je tako u ovotjednoj epizodi gledatelje privukao ruksak koji je nosila Nataša Janjić (38). Radi se o torbi kanadskog brenda Herschel koji je osnovan 2009., pa su se našalili da to znači da je putovala natrag kroz vrijeme 15-ak godina.

Upravo general Gotovina glavni je lik u seriji i gledatelji neprestano zamjeraju to kako ga Goran Višnjić (47) igra. Ističu krivi lokalni govor, krive naglaske te spore i suhoparne razgovore, kao i ‘rupe’ u razgovoru.

Stoga smo o svemu tome odlučili upitati upravo Gotovinu. Iako nije bio pričljiv, na naš upit je li gledao seriju, kratko je prokomentirao:

- Gledajte, kako je prikazan moj lik to nije moja stvar i ja o tome ne vodim računa. Zaista krivu osobu pitate – rekao nam je.

Vjerni obožavatelji tvrde kako je to trebala biti jedna od boljih serija zbog vrsnih hrvatskih glumaca koji su angažirani.

- Sigurno im je bilo lakše nego da su morali glumiti nekog koga uopće ne znaju, samo su se trebali malo bolje upoznati s materijom i naučiti ‘skidati’ govor osobe koje utjelovljuju – bio je samo jedan od komentara na društvenim mrežama.

Serija se bavi Gotovininim djetinjstvom kada je izgubio majku koja je žrtvovala svoj život za njega kako bi ga spasila od mine pa sve do oslobađajuće presude u Haagu 2012. godine.

U ostalim ulogama Stjepan Perić utjelovio je Marka Skeju, zapovjednika IX. bojne HOS-a, Tarik Filipović (47) Davora Domazeta Lošu, Mustafa Nadarević je Janko Bobetko, a Goran Navojec (49) Bruno Zorica Zulu…

Iduća dva ponedjeljka prikazat će se posljednje dvije epizode, a gledatelji se već nadaju da će se nasmijati novim gafovima i nelogičnim scenama, kojih u ovoj seriji, po njihovu skromnu mišljenju, ne manjka.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

8 komentara za “GENERAL O “GENERALU” Gotovina: “Ne vodim računa o tome kako je prikazan moj lik””

 1. Mislim da naš general zna da je sve to samo licentia poetica na Vrdoljakov način!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
 2. Da, General je svjestan svega tog.
  I ne spušta se tako nisko

  Vrza!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  • Upravo tako! Sve stvari postaju jednostavne kad ih počnemo nazivati pravim imenom,zar ne!
   Želim Vam lijep i ugodan dan,Kacijola!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
 3. I ja vama ugodan dan želim

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.3/5 (3 votes cast)
 4. @Kut…, K nozi!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 5. Hahahaha :D

  Vrza!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
 6. Generale, ovakvi botovi te mrze poput@kacijola i haha nicka ista osoba

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 7. @Kut…mrš u kućicu! Odmah!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program