“DA SE NE ZABORAVI” Atletičari iz Dubrovnika i Tomislavgrada najbrži na utrci Maslenica-Posedarje-Novigrad – sudjelovao i međimurski župan

Objavljeno: 21.1.2020. u 08:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, zadarskog župana Božidara Longina, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, načelnika općina Jasenice Martina Baričevića, Posedarja Ivice Klanca, Starigrada Krsta Ramića i Novigrada Jose Klapana, a povodom dana proslave 27. godišnjice vojno redarstvene akcije Maslenica održala se 16. atletska utrka od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada pod nazivom “DA SE NE ZABORAVI.”

Na utrci je sudjelovalo preko 160 atletičara iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Pule, Poreča, Lošinja, Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika, Solina, Dubrovnika, Gospića, Čakovca, Metkovića, Tomislavgrada, Gruda i Bihaća.

Utrku je svečano otvorio predsjednik općinskog vijeća općine Jasenice Šime Maruna koji je pozdravio sve nazočne ispred općine te zahvalio svima koji su došli uveličati godišnjicu akcije Maslenica naglasivši da se Domovina voli i poštuje u svim njezinim segmentima:

- Počevši od himne do njezine cjelovitosti koju smo stvarali u teškim vremenima, a na nama je da je održimo i da možemo slobodno po njoj trčati uživajući u njezinim ljepotama. Ova utrka nam je pokazala da nas svake godine sve više i više trči i time odajemo počast svima koji su dali svoje živote za obranu domovine.

Prije samog početka utrke, na spomen križu svijeće su zapalili i odali počast minutom šutnje izaslanica ministra hrvatskih branitelja Amalija Mišlov Blagojević, sportaši predvođeni Rajkom Pantalonom, poznatim zadarskim atletičarom koji je bio i glavni sudac utrke, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno Daliborom Stanićem, donačelnica općine Posedarje Marija Crnjak, izaslanstvo općinskog vijeća općine Jasenice predvođeno predsjednikom Šimom Marunom.

Izaslanica ministra Tome Medveda Amalija Mišlov Blagojević pozdravila je sve nazočne prenijevši pozdrave ministra:

“Dragi sportaši, vi ste promicatelji domovine u miru, a dali ste i velik doprinos u obrani domovine. Samo spremni i čvrsti ljudi mogu braniti svoj dom i domovinu. Velik broj vaših očeva sudjelovao je u obrani domovine, mnogi od njih su položili živote braneći domovinu na čemu im se zahvaljujemo i stalno ih se prisjećamo i njima u čast danas trčimo ovu utrku najljepšim dijelovima lijepe naše koju je velikosrpski agresor želio prisvojiti sebi ali zahvaljujući hrabrosti hrvatskih vojnika, to im nije uspjelo.”

Svi trkači stigli su na cilj ponosni, iscrpljeni, ali sretni zbog doprinosa obilježavanja slavne akcije Maslenica, javlja organizator.

Na kraju utrke svi sudionici dobili su spomen medalje i majice, a najbolji u ukupnom poretku pehare i posebne medalje u kategorijama.

Sveukupni pobjednik utrke bio je Ante Živković iz AK Dubrovnik koji je istrčao 1:11,35, novi rekord staze, a kojeg je držao prošlogodišnji pobjednik Robert Radojković. Drugoplasirani Nikola Špoljar (MORH) trčao je 1:12,20, dok je trećeplasirani bio Ivan Bulić s vremenom 1.12.32 (AK Dubrovnik).

Kod djevojaka, pobjedu je obranila Dijana Manđeralo iz atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada s rezultatom 1.26.01, popravivši svoje lanjsko vrijeme za 3 minute, drugoplasirana je Lucija Kopić iz Zaprešića, koja je istrčala odlično vrijeme 1:26,24, a trećeplasirana Marijana Katić iz Maraton kluba Festina Lenete s rezultatom 1.33,35.

Međimurski župan Matija Posavec i ove godine istrčao je utrku te najavio da dolazi i dogodine.

Pokrovitelji utrke tradicionalno su bili Zadarska županija i općine Starigrad, Posedarje, Novigrad i Jasenice.

Glavni organizator utrke bio je Hrvatski atletski klub Sv. Ante Poličnik uz podršku atletskog saveza Zadarske županije i kluba Atletskih Veterana Zadar.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program