BILOSNIĆ NIŽE USPJEHE “Odisej” između Rumunjske i Austrije

Objavljeno: 14.1.2020. u 10:43
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Kao što je s inozemnim izdanjima završio prethodnu književnu 2019., Tomislav Marijan Bilosnić započinje i 2020. godinu. Pjesme iz zbirke Odisej, prevedena na španjolski, njemački, francuski i rumunjski jezik, a protekle godine objavljene u dva izdanja u Bukureštu, ovih su dana objavljene i u časopisima u Rumunjskoj i Austriji.

Međunarodni višejezični časopis Orizont Literar Contemporan, br. 6 (74), god. XI., za studeni – prosinac 2019., koji izlazi u gradu Vaslui, u Rumunjskoj, a kojeg uređuje pjesnik Daniel Dragomirescu, tiskan početkom ove godine donosi izbor pjesama iz Odiseja na hrvatskom, francuskom, njemačkom i rumunjskom jeziku. Kako je izbor pjesama načinjen iz već objavljene zbirke, prijevode potpisuju Monica Dragomirescu, Ute Karlavaris – Bremer i Noëlle Arnoult. Važno je napomenuti da je časopis dostupan na svim kontinentima u svijetu.

Najnoviji broj Panonskog lista (Pannonisches Blat / Pannon Lap), br. 1. za 2020. godinu, kojega uređuje književnik dr. Robert Hajszan Panonski, nastavlja sa još u rujnu 2019. godine započetim objavljivanjem Bilosnićeve zbirke pjesama Odisej na hrvatskom i njemačkom jeziku. Ova revija koja se tiska u Guttenbachu (u Pinkovcu), u Austrija, tako već nekoliko mjeseci za redom posvećuje više svojih stranica stvaralaštvu hrvatskog pjesnika Bilosnića.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
BILOSNIĆ NIŽE USPJEHE "Odisej" između Rumunjske i Austrije, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program